home

wat kan u verwachten

hier is het begin

wie ben ik

Hier woon ik

Alledaagse belevenissen

angorakonijnen

angorakonijnen 2

de ukkesteyn kooikerhondjes

Puppie cursus

Het jongste nestje kooikerpupjes

recent geboren kooikerpupjes

welkom
 
 
 
liefhebbers van het nederlandse kooikerhondje, u bent gearriveerd op de nieuwe website, "levende have, plant en dier als huisgenoot", het derde deel van het drieluik, "de kooikerhondjes van de ukkesteyn", "mijn angorakonijnen" en nu "levende have", geboren op 22 november 2006.
 
Wat ga ik doen met deze pagina, waarin ik over de ukkesteyn kooikerhondjes schrijf.
 
Net zoals in de homepage, ervaringsverhaaltjes schrijven, plaatjes laten zien, als het zo uitkomt de laatste nieuwtjes  op kooikergebied vertellen.
 
op de homepage heb ik niet laten zien, waar onze hondjes wonen, natuurlijk bij ons in huis, maar............onze kooikers hebben ook hun eigen huis, want allemaal tegelijk bij het baasje in huis wordt wel wat veel.
 
 
 
hier ziet u een foto van het kooikerhuis, deze is genomen op 8-8-2006, u komt in de loop van dit verhaal meer foto's met bijbehorend onderschrift  van deze kennel tegen.
 
De kennel van de ukkesteyn bestaat, zoals u heeft kunnen lezen 37 jaar, de bomen om de kennel hebben dezelfde leeftijd, ik heb ze geplant als zeer jong stekje.
 
Vooral in de herfst, als het 's ochtends vaak heel stil en wat mistig is, wat een bepaalde sfeer weergeeft, heb ik het idee, als ik de deuren van de kennel kom openen, dat ik een kathedraal binnentreed.
Ik wordt dan altijd een beetje stil van binnen, zo'n overweldigend gezicht en gevoel vind ik dat .
De grote bomen, die de kennel geheel omringen, verstild aan het eind van hun zomerse schoonheid, op de grond, de prachtige rood-witte hondjes die met al hun charisma uit hun nachtverblijven naar buiten komen, in vol ornaat, de verharing is voorbij.....de winter is in aantocht.
 
verwachtingsvol, zoals elke ochtend.
"baas , wat gaan we doen, wij zijn er klaar voor"!!
al 37 jaar lang.
 
 
 
u ziet hier de buitenkennel aan de rechterkant bekeken vanuit ons huis.
deze foto is van 26-9-2006.
 
 
 
dit is de linkerkant, bekeken vanuit ons huis.
foto gemaakt op 9-7-2006
zoals u ziet aan de leegte
de hondjes zijn meestal
buiten hun kennel te vinden.
 
 
Helaas heb ik een fototoestel zonder groothoeklens, zodat de kennel  min of meer in gedeeltes gefotografeerd moet worden in verband met het formaat, maar een fototoestel met zo'n voorziening staat op mijn verlanglijstje, zodat ik u binnenkort misschien een beetje meer kan laten zien en beleven van deze prachtige momenten , die ik elke ochtend beleef.
 
Als U deze pagina als eerste aangeklikt heeft , ziet u misschien wel allerlei vraagtekens opdoemen, zo van, waar heeft ze het nu eigenlijk over.
 
De homepage van mijn kooikerhondjes kunt u vinden als u op de onderstaande link klikt:
 
 
 
lukt dat niet, dan dient u op uw browser te zetten:
 
www.van-de-ukkesteyn.nl
 
dan wordt alles u wel duidelijk
 
meer informatie en nieuws, klik op het woordje home aan de linkeronderzijde  van deze pagina

[home] [wat kan u verwachten] [hier is het begin] [Alledaagse belevenissen]