Dutch Light Orbs

www.dutchlightorbs.nl

 

Oude afbeeldingen

 

Lichtbollen blijken niet nieuw te zijn, maar een verschijnsel dat al veel langer bestaat.

Van Rich, een Amerikaans, ontvingen we een foto, die in 1896 is gemaakt, met een zogenaamde camera Obscura. Een fototoestel waar geen lens in zit. In zijn eenvoudigste vorm is het een kartonnen doos, waarin aan de ene kant een klein gaatje zit, en aan de andere kant de film tegen de wand geplakt zit.

Andere Amerikaanse vrienden van ons, John & Jan Young Ontvingen we enige tijd later dezelfde foto. Het toeval wil, dat ze tijdens een lezing die ze gaven over lichtbollen, een vrouw ontmoetten, die een achter achter kleinkind van de man op de foto was. De foto is gemaakt in een pruimbomen gaard in Gilroy, California, in augustus 1896. De man houd een mand vast, waarin de pruimen werden gedaan, om in een kokendhete soort loog ondergedompeld te worden te worden, in het kooktoestel op de achtergrond. Daarna werden ze met paard en wagen weggereden, om in de zon te drogen.

We danken Rich, John & Jan, en het achter achterkleinkind voor hun bijdragen.

 

 


Auteur onbekend

 

Onze Vriend Tom Partridge  bewerkte de lichtbol, het resultaat is in onderstaande foto te zien


Er werd me naar negatieven gevraagd van een bruiloft die ik in 1975 gefotografeerd had. Ook daarop bleken reeeds lichtbollen voor te komen:

 

 

Ook de lichtbol op deze foto werd door Tom Partridge bewerkt

 

 

 

 

 


Ook in oude tekeningen komen reeds afbeeldingen van "lichten" boven steden voor. Hieronder een afbeelding van wat er zich in de 16e eeuw boven Neurenberg en Bazel afspeelde.

 


 


Home

 

Reacties / Reactions: orbs@hetnet.nl

 

Ed Vos