Dutch Light Orbs

www.dutchlightorbs.nl

 

Wylatowo 2006 (Polen)

 

In Wylatowo ontstaan sinds vele jaren graancirkels, en worden lichtbollen waargenomen. Stefan Zachert is ter plaatse, en voorziet ons dagelijks van de meest recente informatie. We danken Stefan voor zijn informatie.

Door Stefan Zachert
(Vertaling Ed Vos)

In de maand juli vind er de hele maand een monitoring en onderzoek plaats door www.ufotv.pl
Voor live beelden van de bewakingscamera's, klik op  " Akcja Wylatowo 2006"   dan op:   "obra z kamer"  en vervogens op de twee    "Serwer"    afbeeldingen om ze te vergroten.

Live berichten op werkdagen (ma t/m vr) van 20.00 tot 21.00 uur

 

           
           
           


 

Rapportages

 

 

   28.07.06 - "Wylatowo - Polen - Juli 2006" Wij nodigen u allen graag uit voor de conferentie, die de resultaten van de UFO onderzoeken en het monitoren van dit jaar aan de orde zal stellen. De conferentie vindt plaats op 1-8-2006 vanaf 17.00 uur in de brandweerkazerne.

In het programma onder andere:

- Filmmateriaal van ungeindentificeerde objecten, die tijdens dag en nacht patroilles zijn waargenomen in Wylatowo, alsmede in andere gebieden in Polen

- Getuigenverklaringen

- De voorlopige berichten van Dr. J. Szymanski en  Roman Tabaka over de realisatie van het project van magnetische detectie en het uitzenden van radiosignalen in de omgeving.

- Een bijdrage van het hoofd van de luchtmacht, J. Makiela, met sensationele informaties over UFO en militaire activiteiten. Aanwezig zullen zijn de TVN, en ook journalisten van andere media.

In de uitzending onder andere: Een premiere uitzending in Polen van sensationele opnamen op film, gestuurd door Zenon Koslowski uit Zwitserland

 

  27-07-06 - Een UFO bij het meer in Wylatowo, gefotografeerd zonder flits door Adrian Witkowski.
De uitzending van 20.00 uur ging door, ondanks het uitvallen van een server. De eerste gast was de beroemde  Bioenergie therapeut Dr. Henryk Slotkowski. Het uitvallen van de server werd als ongewenste invloed van diens bioenergetische energie geinterpreteerd, wat al vele malen in zijn carriere plaatsgevonden heeft.
De opnamen zijn echter gewoon doorgegaan, en zijn als data gewoon toegankelijk.
Er was ook een bericht van mij en Jerzy Spulecki over een waarneming van een zeer heldere lichtbol gedurende de afgelopen nacht om ca 23.00 uur. Een derde getuige was Martin Harms van de FGK. De lichtbol die zich in westelijke richting vanaf het basis kamp bewoog, verschrompelde gewoon, en verdween.

 

   26.07.06 - Foto van Tomasz Cwiek, gemaakt  in Wylatowo.

 

   26.07.06 - Foto van Bartosz Szklanecki  een paar dagen geleden gemaakt  in Ostrow Swietokrzyski.

 

      25-07-06 - Er zijn ca 6 nieuwe mensen aangekomen. Er is een verhoogde aktiviteit van Orbs, ofwel lichtbollen (opp foto's) vastgestelt geworden.
In de afgelopen nacht werd na een meditatie, werd door de zojuist aangekomen personen een licchtflits waargenomen. Velen hebben een Lichtbol kunnen zien. Er was ook een uitzonderlijk geluid te horen.  Vandaag ontdekte men op het camera monitor systeem rond diezelfde tijd (Ca 2.00 uur) op meerdere beelden een fel licht op precies die plek!

24-07-06- In de uitzending van vandaag waren weer heel interessante thema's.

- Een gesprek met de gasten uit Duitsland (Martin Harms van de FGK, en diens familie)
-
Grzegorz Dawid van het Forschungszentrum für Anormale Phänomene (CBA)
- Presentatie van een nieuwe UFO foto uit Lubiany
- Nieuwe gasten in het steunpunt
- Gesprek met ooggetuigen van een overvliegende lichtbol de laatste nacht

 

  22-07-06 - Vandaag zijn 2 campers uit Duitsland aangekomen. In de ene Martin Harms van de FGK en zijn familie, in de 2e zijn ouders. Martin blijft ca 12 dagen bij ons. Zijn ouders gaan tot het vollgende weekend weg en komen dan weer terug. We hebben een mooi kado van Frank Peters (Voorzitter van de FGK) gehad. Meerdere uitgaven van het "FGK Report" en posters met graancirkels, die ik onder de onderzoekers uitdeel. Voor het weekend zijn ook weer vele mensen gekomen.
Leo Stys en
Krzysztof Kolecki, beiden uit Poznan, hebben een heldere lichtbol waargenomen, die ongeveer een uur voor zonsondergang aan de hemel bewoog, en dan weer verdween.

 

     20-07-06 - om 3.04 uur hebben we besloten het monitor systeem uit te schakelen. De heer T. Filipczak kondigde aan op 20-07 met de oogst te gaan beginnen. Er was niet veel meer te verliezen.
In elk geval hebben een antal mensen verzocht op zijn minst voor korte tijd de camera's uit te schakelen, en zo gebeurde het ook. Om 12.00 uur werden ze weer aangezet. De temperatuur wordt steeds steeds hoger, en is het erg droog. De temperatuur in mijn caravan is zelfs om 23.00 uur nog 31 graden, omdat vanwege de insecten, de ramen dicht moeten blijven

 

     18-07-06 -  Een grote veldbrand op ca 6 km afstand van Wylatowo om ca. 15.00 uur. Er zijn ca 10 brandweereenheden ingezet met waterkanonnen en de brand onder controle gekregen. Mede ook door hulp van tractoren en groepen met handgereedschap. Het is de laatste dagen zeer het en sind lange tijd al droog. Vandaag waaide er een stevige wind.

Vanavond is Waldemar Czarnetzki uit Keolen aangekomen. Hij werkt samen met www.ufotv.pl Op 19-7-06 Om 20.00 uur zal er in de uitzending een breed scala van tema's besproken worden

  


        17-07-06 -  In het laatste weekend is er veel gebeurd. In de uitzending van RTV Wylatowo wordt aan diverse onderwerpen aandacht besteedt.
 

12-07-06 Er is een rapport van de onderzoekingen van de graancirkels in de omgeving van Chludowo openbaar gemaakt door de Poolse UFOlogische groep. (Te bereiken via www.ufotv.pl)
Kort samengevat:  De hoogspanningsleidingen in de nabijheid hebben vaak storingen. Een maand geleden werd de transformator vernieuwd. Echter, tijdens het vermoedelijke moment van het onstaan van de graancirkel, zijn er weer stroomstoringen in Chludowo geweest. In 2004 is er dicht in de buurt ook een graancirkel ontstaan. Zowel toen, als nu, zijn er daarbij lichtverschijnselen in de lucht waargenomen.
De formatie in het gewas is 12 meter lang, en heeft de vorm van een vioolsleutel. Moeilijk door mensen te maken, zonder andere korenhalmen te beschadigen. De formatie wordt in het rapport, ook door critici als "authentiek" bestempeld.

11-07-06 - Helaas is er in Wylatowo nog geen graancirkel ontstaan, maar is er informatie gekomen van Szymon Ciupak, dat er een pictogram in Chludowo vlak bij Poznan gevonden geworden is. Op de website www.ufotv.pl staan de eerste foto's. De eerstvolgende informatie komt uit Wloclawek, en om precies te zijn van Radio GRA met foto's. Helaas valt er over de authenticiteit van de formatie nog niet veel te zeggen, daar de FNC niet in heel Polen een dergelijke uitrusting heeft als in Wylatowo. Ert wordt daarover in een later stadium informatie over verschaft.

09-07-2006 - Ik ben 5 dagen in Müchen, en ben daartoe met een lijnbus vanuit Wylatowo vertrokken. Vertalingen  van het nieuws zet ik voort 's avonds op mijn laptop. Ed Vos uit Holland vertaalt de berichten verder in Engels en Nederlands.

NIEUW: Helaas, wegens moeilijkheden  met de computer, en de digitale analyse van de foto's van 3-7-2006 zijn deze nog niet openbaar gemaakt. In plaats daarvan is een originele foto van Rafal Czwiek te zien op www.ufotv.pl  In deze gallerij is er ook toegang tot de materialen van de fotoanalyse, en de recunstruktie van de objecten, zoals die door Waldemar Czarnetzki uit Keulen gemaakt zijn. Der analyse betreft hier slechts het derde object, dat aan de rechterkant te zien is. De analyse van de twee andere objecten laat nog even op zich wachten. De vertalingen in het Duits van hetgeen er zich in het jaar 2005 heeft plaatsgevonden zijn te zien op www.raportx.pl Toevalligerwijze de partnerwebsite van www.ufotv.pl !

08-07-06 -  De ARD (het eerste Duitse TV kanaal) draait opnamen bij ons, en blijft langer dan aanvankelijk de bedoeling was. Om 20.00 uur was de Speciale uitzending van UFOtv.pl, vanwege de bijzondere UFO foto, die Ralph Cwiek op 3 juli 2006 gemaakt had. De foto werd naar Keulen, naar Waldemar Czarnatzky gestuurd om er een digitale analyse van te maken. Hij maakte zelfs 3D modellen van het object. Er was ook een life samenspraak met Waldemar in Keulen, over de metoden van de digitale analyse.

Er zijn weer veel nieuwe mensen in Wylatowo aangekomen. De ARD draait ook een vervolgbericht. De Bijdrage zou op dinsdag in de "Tagesthemen"om 22.15 uur uitgezonden worden.

Vanaf vandaag is er een speciaal kontakt middels het internet communicatie programma "Skype" toegankelijk (Nick: utotv.pl) Er is daartoe een extra computer ingezet waardoor er 24 uur vragen gesteld kunnen worden.

07-07-06 - Informatie over de inzetbaarheid van de patrouillewagen van de FNC (VW LT). Sinds zondag is deze in Wroclaw en de onlangs vervangen wiellagers en banden zijn ter ziele, en moeten weer opnieuw vervangen worden. Het is de derde mysterieuze gebeurtenis met een auto.Weer hebben er een patrouille en waarnemingen plaatsgevonden in de nacht. Vanmorgen om 10.00 uur, vlogen er weer 3 straaljagers zeer laag  over Wylatowo. De temperatuur, is nu, 11.30 uur inmiddels boven de 34 graden. Door mensen veroorzaakte klimaatveranderingen......

De belangrijkste inzetwagen van UFO-Patrol wordt in de nacht nog gerepareerden morgenochtend vroeg in het steunpunt uit Wroclaw aankomen. Janusz Zagorski heeft me verteld dat er zaterdag een team van de ARD (Eerste Duitse TV) komt. Ze willen weten of er iemand Duits spreekt. En dus werd ik genoemd.
Inmiddels zijn er meerdere personen bij het steunpunt aangekomen. 3 ervan hebben bijzondere foto's van UFO's gemaakt, vandaar dat er zaterdag een bijzondere uitzending van  www.ufotv.pl zal zijn om 20.00 uur. (Toevoeging Ed: Dit station zend normaal gesproken niet in weekends uit)
Er wordt een kampvuur gemaakt.

 

06-07-06 - Meerdere getuigen hebben gemeld, dat er in de nacht een vliegende lichtbol over de velden gezien werd. Op dit moment hebben we bezoek van een team, van het TV programma "3". Het team neemt intervieuws af, en filmt de experimenten van onze onderzoekers met zendapparatuur, en antennes in het veld.

 

05-07-06 - Een militair patrouillevliegtuig vliegt 's avonds over ons steunpunt.
Er komt een team van Polsat-TV bij ons en ze blijven ook enige tijd. Als ik ca. 22.30 uur in mijn caravan zit, wordt er door een collega aan de deur geklopt, en zegt deze: "We willen een aktie starten met het TV team. Iedereen die wil kan met ons meerijden". Ik heb snel mijn hele uitrusting in orde gebracht, en sommigen gingen met 2 auto's, anderen te voet om de omgeving te onderzoeken. We hebben ons daartoe in groepen verdeeld, foto's in het donker gemaakt, geobserveerd, en met schijnwerpers geschenen.

Iemand vertelde, dat er weer een sterk signaal door onze zendspecialisten en Dr. Szymanski gezonden werd.
Het was reeds de derde keer! Vroeger als verwacht, kwamen "komische"radiosignalen als antwoord.

Toen ik in de bijeenkomstruimte gekomen was, had Janusz Zagorski (Chef van de FNC) een telefoontje gekregen van één van onze sponsoren (Internetprovider PRONET).
De vrouw klonk nerveus, omdat ze naa thuiskomst, nadat ze bij ons op bezoek was geweest, bemerkte dat alle potplanten en potten, stuk waren.
In haar kast had ze ook bijzondere dingen ontdekt. Wat dat was, is voor mij geheim gebleven.
Er vlogen landurig straaljagers over Wylatowa. Het is tegen middernacht.

Weer belt de vrouw op. De portier van het bedrijf had haar gebeld, dat alle deuren open stonden, die voordien gesloten waren geweest!Een samenhang met de door ons uitgezonden sterke radiosignaal wordt als "verbluffend" beschouwd.
Op de website van www.ufotv.pl worden de actuele berichten door
Krzysztof Kolecki in het Engels vertaald.
Door Ed Vos uit Holland, wordt ik geinspireerd, deze rapporten en vertalingen te maken. Hij zal ze in het Nederlands en Engels vertalen, en op zijn website  ( www.dutchlightorbs.nl ) plaatsen, en in de wereldomspannende discussiegroep, waarmee hij jarenlange ervaringen heeft,  in openbaarheid brengen. Deze berichten worden ook aan Frank Peters, de chef van www.fgk.org en andere Duitse onderzoekers gestuurd.  Ik geef aan IEDEREEN toestemming, mijn foto's en teksten te gebruiken! Vanaf 22-07-06, zal er ook een waarnemer van de FGK 2 weken bij ons verblijven.

Dit alles is mogelijk geworden dankzij Waldemar Wawer, provider uit Mogilno, die me via kabel aan het door hem gesponsorde internet zendverbinding heeft aangesloten.

 

03-07-06 - Sinds een paar dagen, registreert de zendapparatuur die  Dr. Jan Szymanski und Roman Tabaka (Onze zendspecialist) geinstaleerd hebben, die niet als toevallige signalen te beschouwen zijn.  (Afbeeldingen van grafieken  van de signalen op www.ufotv.pl) . Zook de afgelopen nacht (Vergelijkbaar met vorig jaar, na het ontstaan van een graancirkel) gaf de Geiger Mullerteller een uitslag van nul, wat in de natuur onmogelijk is, omdat er altijd een bepaalde achtergrondstraling is.Vandaag om 17.00 uur werd er ook een magnetisch alarm gegeven, waarvan de oorzaak een sterk magnetisch veld is.


 


Home

 

Reacties / Reactions: orbs@hetnet.nl

 

© Ed Vos