Dutch Light Orbs

www.dutchlightorbs.nl

 

Lichtbollen tijdens onweersbui

 

Tijdens een enorm hevige onweersbui, in de nacht van van maandag 2 op dinsdag 3 juni, maakte Lennie tussen 23.30 en 01.00 uur de onderstaande foto's.
De foto's hieronder, zijn een selectie van de vele foto's die ze gemaakt heeft. Opmerkelijk is, dat er zich wisselend bollen, shooters, en ecto's vertonen. Met grote regelmaat ook verenigd in één foto. Een mooi gegeven is, dat er grote bollen op staan, waarvan men zou verwachten dat het regendruppels betreft, deze gezien hun afmeting, dicht bij de lens moeten zijn geweest, en door invloed van het flitslicht totaal wit hadden moeten zijn. Ze zijn echter transparanter dan de veel kleinere shooters die wel helder wit zijn.

Regendruppels hebben door de aanwezige luchtvochtigheid, temperatuur etc. dezelfde afmeting.  Die bewijst dat we hier niet met regendruppels te maken hebben, maar met het lichtbollen fenomeen. De foto's die hier niet gepubliceerd zijn, hadden geen lichtbollen, maar is er wel de regen op te zien, zonder lichtbollen of lichtverschijnselen. De onderstaande foto zijn in de genomen volgorde gepubliceerd

Opmerkelijk in deze serie, is de grote hoeveelheid lichtbollen met verschillende kleuren, evenals het optreden van min of meer vertikale strepen, die een enkele lichtbollen blijkbaar veroorzaken.

Wij bedanken Lennie, een met deze website samenwerkende lichtbolfotografe, voor het beschikbaar stellen van deze bijzondere sierie foto's.

Haar website met zeer interessante onderwerpen is:  www.esoteric-drawings.nl

 

 

        

        

        

        

        

        

        

         

        

        

        

        

 

 

Behalve de bovenstaande digitale opnamen zijn er ook foto's

opgenomen met een APS camera, dus met een film in het toestel

 

        

        

  

 

 


 

Op 08-08-2008

8-8-8

Maakte Lennie de onderstaande foto's. ook tijdens een onweersbui

 

        

        

        

 


 


Home

 

© Ed Vos