Dutch Light Orbs

www.dutchlightorbs.nl

 

Experiment sneeuw Orbs
20-12-2009

(Door Ed Vos)

Zoals het elke doorgewinterde lichtbol fotograaf vaak vergaat, is het weliswaar fascinerend orbs te fotograferen maar als je al duizenden keren lichtbollen op je foto's hebt gekregen, wil je wel weer eens wat anders.
De orbs hebben in de loop der jaren zich in verschillende hoedanigheden laten zien. In eerste instantie buitenshuis, om zich ook later binnenshuis te laten zien. We kregen "diamanten", shooters, gekleurde bollen, vier-, vijf- en zeskantige, te veel om op te noemen.

Een met deze website samenwerkende lichtbol fotografe nam de proef op de som en vroeg het fenomeen zich met iets nieuws te laten zien.

Het resultaat is bijzonder. Hieronder de foto's, die allemaal achter elkaar genomen zijn. Soms met een verschil van seconden, soms van een paar minuten.
Merk op dat de sneeuwvlokken uiteraard geen bolvorm hebben en er  wit uit zien. De lichtbollen kunnen geen sneeuwvlokken zijn, want gezien hun formaat zouden ze zich dan zeer dicht bij de lens en ook de flitser hebben bevonden en dus veel meer flitslicht hebben moeten ontvangen, waardoor ze spierwit zouden moeten zijn. Merk ook op dat er bollen zijn met gaatjes er in, alsmede bollen waar zich een bol omheen lijkt gevormd te hebben. Opmerkelijk is ook de aanwezigheid van gekleurde Orbs.
Het interessante is, dat er vele "soorten" van lichtfenomenen zich tegelijkertijd in n foto laten zien. Ik heb slechts de hoogtepunten vergroot.

Waar er uitsneden zijn gemaakt vindt je de uitvergrotingen onder de desbetreffende foto

  

 


 

  


 

 

 


 

  

         


  

         


Let op de "Ecto" in deze foto

 

  


 

  

 


  

     

  

 

  

 


  

     

 


 


 

 Alleen maar sneeuw


 

 


 
Op 09-01-2010 maakte deze met de "Dutch Light Orbs" website samenwerkende fotografe op dezelfde locatie weer een soortgelijke serie met unieke orbs. Daar de bovenstaande foto's natuurlijk een aardige indruk geven van deze bijzondere orbs, neem ik deze nieuwe serie niet op deze pagina op. En foto springt er echter uit! Die plaats ik hier ook graag. Let op de stralen die vanuit de bol komen.

 

En de uitsnede / Vergroting waarvan helderheid en contrast geoptimaliseerd zijn:

 

 


Home

 

Ed Vos