Dutch Light Orbs

www.dutchlightorbs.nl

 

 

Ontmoetingen met Lichtbollen

Door Manon Tromp

 


( Manon Tromp)

 

Sinds ik met het fenomeen lichtbollen in aanraking kwam, ben ik nieuwsgierig geworden naar hun betekenis. Ik voel dat de lichtbollen een mysterie zijn, die ons meer antwoord kan geven over ons bestaan. Misschien is het mijn verbeelding, maar het lijkt of we steeds vaker met lichtbollen te maken krijgen. Ik geloof zelf dat dit te maken heeft met ons sneller groeiend bewustzijn, dat er voor zorgt dat we meer openstaan voor dit soort fenomenen. Maar dan is de vraag: waarom zijn ze hier en wat is hun boodschap?

 

Deze zomer (2009) was ik aanwezig op een symposium in Glastonbury, Engeland. Dit symposium vindt elk jaar plaats en houdt zich bezig met mysteriën van de aarde, zoals graancirkels, lichtbollen en meer. Onderzoekers en sprekers uit de hele wereld komen naar dit symposium om hun bevindingen te presenteren. Eén van de sprekers trok mijn speciale aandacht, want hij had samen met zijn vrouw een boek gepubliceerd over lichtbollen: “Beyond Photography”. Katie Hall en John Pickering wonen in het Lake District in Engeland; Katie is een kunstenaar en John is een ontwerper en cartoonist. Jaren geleden hadden ze zelf nog nooit over lichtbollen (orbs) gehoord en hadden dan ook nog geen idee hoe deze bollen hun leven zou veranderen. In hun boek staan vele foto’s met lichtbollen en lichtwezens; de meeste zijn genomen in het bos achter hun eigen huis.

Katie Hall

“ Voor mij start het verhaal met het zien van kleine sprankellichtjes. Het was 1998 en ik was in een donkere periode van mijn leven: ik vroeg om hulp van het universum. Ik vroeg met heel mijn hart en ziel: geef me richting, want ik voel me verloren. De hulp kwam in de vorm van sprankelende lichtjes, die ik overal begon te zien om de hoofden van mensen heen en in mijn eigen werk. Ik dacht eerst dat ik een hersentumor had, en ik vroeg om medisch advies. Alles bleek in orde te zijn en niemand kon me een antwoord geven wat ik nu zag. Ze dachten allemaal dat het in mijn verbeelding zat.

Een aantal jaren later kwam ik in contact met een Tai Chi leraar en hij wist precies waar ik het over had. Hij adviseerde me om er gewoon in mee te gaan en te zien waar het toe zou leiden. Op een gegeven moment maakte ik een foto van deze lichtjes en kreeg toen voor het eerst contact met de lichtbollen, die op de foto verschenen. Nieuwsgierig geworden begonnen we honderden foto’s te maken en na een aantal jaar, zeiden onze vrienden dat een boek moesten maken, omdat de foto’s zo bijzonder waren. Dat hebben we nu dus gedaan."

 

     

De foto’s in het boek zijn ook inderdaad bijzonder en je ziet niet alleen lichtbollen, maar ook andere lichtwezens en soms zelfs elfachtige vormen. Het lijkt bijna wel alsof er een opbouwende lijn in de foto’s zitten, want door de jaren heen ontwikkelen de foto’s zich van lichtbollen naar lichtwezens. Het is alsof de sluiers naar de andere dimensies zich steeds meer openen en dat deed me denken aan een ander boek die ik gelezen heb: “Dimensional Journey”. In dit boek beschrijft de schrijfster Linda Ball haar ervaringen met lichtbollen en andere wezens. Haar foto’s zijn genomen op de ranch, waar ze destijds woonde, nabij het plaatsje Sedona in Arizona. Ook haar foto’s evolueerden van bollen naar wezens, zelfs tot aan een reusachtig wezen aan toe, die heel duidelijk op een foto staat. Dit wezen lijkt op een mens, maar als je van dichtbij kijkt, zie je dat de oren anders zijn. Is het dan zo dat je eigen trilling verhoogd wordt, zodat je steeds meer contact krijgt met de andere dimensies? Interessant, maar voordat ik verder ga hierover, laten we eerst eens helder krijgen wat een lichtbol is.

Wat is een lichtbol?

Lichtbollen worden vooral zichtbaar op foto’s. Dit heeft te maken met het feit dat een camera een groter lichtspectrum heeft en dus meer kan oppikken, dan dat wij zelf met ons blote oog kunnen. Lichtbollen worden door veel mensen gezien als intelligente levensvormen, want ze lijken in veel gevallen te kunnen communiceren. Er is een spiritueel aspect aan de lichtbollen en het is waarschijnlijk zo, dat wij als we sterven, in deze vorm verder gaan. Daarnaast zijn er ook lichtbollen die andere dimensies vertegenwoordigen.

Volgens het boek “Beyond Photography”, fotograferen mensen al jaren vreemde lichtverschijningen, maar met de komst van de digitale camera lijkt dit fenomeen nog meer voor te komen. Veel sceptici geloven dat deze bollen en andere lichtvormen te maken hebben met het niet goed functioneren van de camera. “Stofvlekjes”worden ze genoemd en daarmee denken ze de verklaring te hebben van deze verschijningen op foto’s. Echter de ervaring heeft geleerd dat dit een te simpele verklaring is, die onderuit gehaald wordt door de zogenaamde toevallige en synergetische gebeurtenissen bij het fotograferen. Een goed voorbeeld is het verhaal van een vriend van Katie en John, die bij hen was op een middag om de lichtbollen te fotograferen. Hij wilde het niet geloven en bleef heel sceptisch toen hem een foto getoond werd met een klein aantal lichtbollen erop. “Goed, zei hij, ik zal meer onder de indruk zijn als we een foto hebben met een kamer vol met lichtbollen. “ Hij had dit nog niet gezegd en op de volgende foto’s was er inderdaad een kamer vol lichtbollen te zien. Het leek net alsof de lichtbollen hun reactie meteen gaven.

Lichtbollen en Graancirkels

Lichtbollen hebben een fascinerende verbinding met graancirkels. Graancirkelbezoekers en enthousiastelingen hebben op regelmatige basis lichtbollen gezien en gefotografeerd boven de graancirkel waar ze op dat moment waren. Er bestaan zelfs video opnames, waar lichtbollen vliegen boven een veld en kort daarna verschijnt dan een graancirkel. Als je naar de opname kijkt, is het net science fiction, je kunt het bijna niet geloven dat het echt is. De graancirkels worden elk jaar steeds complexer van vorm en hun aantal groeit. Vooral in het gebied rondom het Engelse plaatsje Avebury, vormen zich elk jaar weer meer cirkels. De meeste graancirkels zijn zo mooi, geometrisch precies en ingewikkeld, dat ze onmogelijk door mensen in een nacht gemaakt kunnen worden. Er zou soms een leger voor nodig zijn om ze te maken en dat zou teveel opvallen, vooral s’nachts. Alleen al om het feit dat er soms boerderijen vlakbij liggen of er auto’s in de buurt rijden.

De Nederlandse Janet Ossebaard doet al jaren onderzoek naar graancirkels. Haar meest recente boek heet: “Graancirkels, het bewijs.”; het is een boek gevuld met foto’s en feiten over het ontstaan van graancirkels. Janet wil met dit boek aantonen dat er bewijs is, dat graancirkels niet door mensen gemaakt kunnen worden, maar dat het hier gaat om een onbekende intelligentie die met de mensheid wil communiceren. Zij is aanwezig geweest bij het ontstaan van sommige graancirkels en ze heeft vele foto’s gemaakt waarin lichtbollen te zien zijn.

 


(foto door Janet Ossebaard)

 

Eigen ervaring

In 2007 zou ik mijn eerste graancirkels gaan bezoeken nabij Avebury. De nacht voor we zouden gaan, had ik een mooi gesprek met een aantal vriendinnen waarmee ik in een huis verbleef in Glastonbury. Het gesprek ging over de graancirkels, over hoe ze zouden kunnen ontstaan en over de rol van lichtbollen hierbij. Ik had er zelf al veel over gelezen en een documentaire gezien over het ontstaan van graancirkels met verbazingwekkende beelden van lichtbollen. We hadden het over de intelligentie van lichtbollen en hun vermogen met ons te communiceren. Tijdens het gesprek, kreeg ik een ingeving om deze communicatie eens te testen. Ik tekende een pentagram en zei dat ik dit in de graancirkel van de volgende dag zou gaan zien. Ik wist toen nog niet waar we heen zouden gaan en welke cirkels we zouden gaan bezoeken. Na ons mooie gesprek, ging ik samen met een vriendin in de tuin even een luchtje scheppen. We stonden stil naar de sterren te kijken en plotseling zag ik een lichtbal voorbij komen in de tuin naast ons. Eerst dacht ik dat het een vallende ster was, maar omdat het op ooghoogte gebeurde, begon ik te realiseren dat het hier om iets anders ging. Ik keek naar mijn vriendin en zij zei: “Ja, ik zag het ook.” We stonden daar in verbazing en wisten dat we hier iets bijzonders hadden meegemaakt.

De volgende dag zaten we in de auto van onze Engelse gids, die ons naar de graancirkels zou brengen. Hij liet een foto zien van de graancirkel waar we eerst naartoe zouden gaan en jawel, daar was het pentagram heel duidelijk in te zien. Vanaf dat moment was het voor mij duidelijk: lichtbollen communiceren.


(foto door Stephen Alexander)

 

Een lichtbol experiment

Niet lang geleden heb ik mijn eigen lichtbol experiment uitgevoerd. Ik had enkele vriendinnen uitgenodigd om te komen kijken naar een documentaire over lichtbollen: “Orbs, the veil is lifting”. In deze documentaire kwamen een aantal mensen aan het woord, die vertelden over hun ervaringen en ook onderzoek naar lichtbollen. Twee daarvan zijn bekend voor hun werk met o.a. lichtbollen: Miceàl Ledwith (bekend van What the bleep) en de wetenschapper Klaus Heinemann. Zij hebben ook samen een boek gepubliceerd met schitterende lichtbol foto’s: “The Orb Project”. Na de film gingen we met een groepje van vijf een nabijgelegen park in, het Beatrixpark in Amsterdam. Het was inmiddels elf uur in de avond en het was flink donker, dus enige spanning en avontuur voelden we wel.

 

  

 

 De locatie die ik had uitgekozen om lichtbollen te gaan fotograferen, lag achter de kapel van “Maria der alle volkeren”, dat een bekende internationale pelgrimsplek is en een bijzondere energie uitstraalt. Uit ervaring en aan de hand van wat ik tot dan had gelezen, wist ik dat lichtbollen graag op een spirituele plek kwamen. Na een korte meditatie waarin we de lichtbollen uitnodigden, begonnen we foto’s te nemen. We konden op de eerste foto’s al meteen een aantal lichtbollen waarnemen, weliswaar wat vaag, maar ze waren er. Toen kreeg ik zelf een aantal foto’s waarop een zee aan lichtbollen te zien waren en we gilden het uit van verbazing. Er kwam een bijzonder gevoel van dankbaarheid en verwondering over ons heen en nog lang daarna zaten we op een bankje in de lucht te staren.

 

De boodschap van de lichtbollen

Waarom verschijnen deze lichtbollen en wat is hun boodschap? Katie Hall gelooft dat ze hier zijn om onze focus te laten richten op wat echt belangrijk is. Zij gelooft dat lichtbollen helers zijn, echter je zult zelf het contact met ze moeten initiëren om het helingsproces op gang te brengen. De lichtbollen hebben er bij haar voor gezorgd dat ze zich meer spiritueel aan het ontwikkelen is en meer in contact staat met haar gevoel.

In de conclusie in het boek van Miceàl Ledwith en Klaus Heinemann staat: “Lichtbollen zijn echt en ze staan in verbinding met dimensies die buiten de normale menselijke perceptie liggen. Het lijkt of ze buiten de fysieke wetten om functioneren, maar nu dat ze via digitale camera’s met ons kunnen communiceren, zijn ze beschikbaar voor ons allemaal”.

In de introductie van het boek “Dimensional Journal” schrijft Linda Ball dat de kern van de boodschap van de lichtbollen is, dat er geen angst hoeft te zijn. Zij leerde door hen wie ze werkelijk is en wie wij werkelijk zijn. Haar ervaringen waren zeer belangrijk voor haar groei en bewustzijnsontwikkeling.

Zelf geloof ik dat de lichtbollen ons uitnodigen om een communicatie op gang te brengen die voorbij de grenzen van de aarde gaan. We moeten deze wel zelf beginnen en ons open zetten voor andere realiteiten en dimensies. De meeste van ons leven in een afgesloten doos, zonder enig besef van wie we werkelijk zijn en wat we nog verder kunnen. De lichtbollen helpen ons weer contact te maken met onze ziel en ons bewustzijn te vergroten. Ze laten ons zien dat we niet allen zijn en dat de dood niet het einde is, maar juist een overgang. Als je jouw leven wilt verrijken met meer zingeving en liefde, pak dan je camera en ga aan de slag. De lichtbollen wachten op jou.

 

Manon Tromp is een schrijfster van artikelen over bewustzijn en zingeving. Ze werkt met de Keltische tradities en deze liggen ten grondslag van haar eerste boek: “De Magie van Avalon”. Ze organiseert reizen naar Avalon en andere krachtplaatsen.  www.manontromp.com

 

Na het schrijven van dit artikel, kreeg ik te horen over een nieuw boek dat is uitgekomen over lichtbollen. Het is van de Nederlandse schrijver Ed Vos en is getiteld: 

“ORBS EN ANDERE LICHTFENOMENEN”
Multidimensionale bewustzijnsvormen

Dit boek is uitgegeven door Ankh-Hermes en is verkrijgbaar in de boekwinkels. Binnenkort volgt een verslag van dit boek. Voor meer informatie: www.edvos.nl of www.dutchlightorbs.nl

Voor meer informatie:

Beyond Photography – John Pickering and Katie Hall- www.lights2beyond.com

Orbs – the veil is lifting – the movie - http://orbstheveilislifting.com

Crop Circles – the proof – Janet Ossebaard -  www.circularsite.com

 

 


Home

 

© Ed Vos