Bedevaart naar Beauraing NBC Pro Maria

Dagbedevaart

Algemene informatie over de dagbedevaart

De reis naar Beauraing wordt georganiseerd door vereniging Nederlands Beauraing Comité "Pro Maria" Afdeling Bisdom Den Bosch. Beauraing (België) ligt ongeveer 200 km van de grensovergang bij Bergeijk, en 20 km van Dinant. Er zijn diverse opstapplaatsen. Er wordt gereden met een gewone bus en er is geen medische begeleiding aanwezig. Onderweg is een tussenstop van ruim een half uur waar een drankje namens de organisatie wordt aangeboden. Leden van het Beauraing Comité betalen hun reissom zelf.

Programma

In het programma dat u enkele dagen voor de bedevaart ontvangt, staat belangrijke informatie over de reis waaraan u deelneemt. U ziet een DVD over Beauraing. In Beauraing is een Hoogmis in de benedenkerk. Verder is er een lof met persoonlijke zegen met het H. Sacrament in de Tuin. Muzikale begeleiding is door mevrouw A. van Hout en mevrouw D. van Boekel. Ook kunt u op eigen gelegenheid de kruisweg bekijken in crypte St Jean, het Mariaal museum bezoeken met de daarbij behorende winkel met devotionalia, het dorp, en de graven van alle vijf zieners. De bloedreliek van de H. Paus Johannes Paulus II kunt u vereren in de crypte St. Jean in de tuin der verschijningen. Stille aanbidding is mogelijk vanaf 14.00 uur in de kapel op de esplanade. Verder kunt u de tentoonstelling over de verschijningen in Beauraing bezoeken in de basiliek. De steun van de medepelgrims, ontroerende kerkelijke plechtigheden in het Heiligdom, de ervaring met Maria, God te mogen vinden, bezorgt de bedevaart ons een heerlijke dag. Laten we dan ook met velen naar Maria gaan.

Er is nog geen datum voor de volgende dagreis vanuit bisdom Den Bosch. Opstapplaatsen: Nijmegen, Mill, Helmond, Eersel, grensovergang Bergeijk.

De reissom voor de volgende bedevaart is nog niet bekend, in 2020 was de reissom: € 40,- p.p. U kunt de toepasselijke reissom overmaken naar ons rekeningnummer bij de ING NL24INGB0000197177 t.n.v. Nederlands Beauraing Comité “Pro Maria” te Vlaardingen.


Grotere kaart weergeven

Hoe gaan we om met uw gegevens

Als u inschrijfformulieren ondertekent en opstuurt, gaat u akkoord met de opslag en verwerking van hun gegevens.Pagina afdrukken