UNIX
Home Scouting Computers Flipperkasten Zeil-Klipper Renault 16

 

Uit de folder
Ricoh printer

unix6000.jpg (38773 bytes)

 

Van een bedrijf uit Venlo kreeg ik in 1995 deze afgedankte Unisys U6000 pc. Samen gelukkig met alle boeken (zo'n 18 stuks) en de tapes. Het systeem is UNIX System V. De machine bestaat uit een moederboard met een intel 80386. 8 MB geheugen, een 150 MB SCSI harddisk, een 5,25 Floppydrive en een Adaptic Archive 150 MB SCSI tape-unit.

Er bij zijn ook nog 4 UNISYS terminals en een DEC VT220 terminal. Er kunnen 7 TTY-terminals op aangesloten worden en de Console terminal. Verder zijn er nog de parallelle en twee seriŽle poorten.

Er draait momenteel het OFIS-pakket op (Manager, tekstverwerker, post,agenda, etc.), en MAPPER (database).

Helaas heb ik momenteel niet meer software.

In ieder geval wel genoeg om te spelen. Wat is dat wennen UNIX maar wel heel mooi. Een systeem crash heb ik nog niet gehad. Ik houd mij dan ook strikt voor om het systeem altijd in multi-user op te starten en op een terminal aan de gang ga en niet op de console zodat ik altijd een crash kan verhelpen door de taken van de terminal via de console te onderbreken. De boeken zijn hard nodig als je UNIX niet als basis onder de knie hebt daarbij is het boekje "van DOS naar UNIX" heel handig.