Collectie
Home Nieuws Radio Museum Interests Wie ben ik Photo Album

 

Radio Verzameling
Versterkers
Bandrecorders
PickUp
VERZ. TV'S
Apparatuur
Transistor
Video
DivRadio

DE COLLECTIE

OVER MIJN RADIO COLLECTIE

 

Het begon allemaal al toen ik nog maar net kon lopen. Ik zat al snel met ijzeren spijkers in het stopcontact tot ergernis van moeders.

Mijn eerste project (ca 1972)

Van mijn ouders kreeg ik op 6 jarige leeftijd een experimenteerdoos van Philips de EE 2050. Geweldig de eerste versterker werd opgebouwd. Je kon natuurlijk beginnen met een schakelaar en een lampje maar dat was al te eenvoudig. Al snel volgde de dozen EE 2051 en 2052.

Ook kwamen de buren al aanlopen met een oude buizen radio de BX410A (1973). Een nieuwe luidspreker gemonteerd die ik samen met mijn vader nieuw had gekocht en spelen maar.

Vele radio’s en TV’s volgden. Ik had als 8 jarige al de beschikking over 2 Philips z/w tv’s op de kamer en aan het plafond een grote buiten antenne.

Samen met een vriend Frank werd er heel wat gerepareerd voor vrienden/ familie en kennissen.

Hierbij bleef wel eens het nodige hangen omdat de eigenaar er toch geen brood meer in zag of toch een nieuwe aanschafte.

Vroeger werd uren besteed aan het slopen van de diverse radio’s en tv’s. Pa had een limiet gesteld op maximaal 7 tv’s en dat werd dus steeds kiezen. Later werd er steeds meer bewaard. En zo werd een kleine verzameling opgebouwd van radio’s / tv’s en diverse andere klein materiaal.

De collectie radio's bestaat voornamelijk uit Philips radio’s.

De meeste radio's staan nu op de site, een enkeling zwerft nog ergens achter een schot of kast maar dit is het wel zo’n beetje.

Je kunt aan de lampen en eventueel het "oog" bepalen hoe oud de radio is.

*Een rond oog (vlinder) [EM 4 ]           ‘47- ’56,

*een U-oog                       [EM80 of 81 ]‘58-’62 en

*een recht oog                 [EM 84 ]         ‘63-’68.

 

WB01624_.gif (281 bytes)   BACK TO TOP