Pijnlijke ingrepen voor een calathea miroscha, strandbal, territoriumdrift, bella donna en haar handlangers, augurken, een prototype voor een kunstmatig leven, koreaanse reclame, tuinpanorama, sojamelk, spatader, iconische manipulatie, druipboeketten, kastanjeziekte, honderdvoudige vrucht, geluidsexplosie, romantiek, rotte appels, microkijken, op de grens van de verwildering, djeroek poeroet, prairiehondje, ophokken en stanleymes.

Flora en Fauna Festival 4
Vereniging Stand beheert een ateliercomplex in een oud pension in Scheveningen. Zij hebben Keller uitgenodigd om in de oude gaarkeuken en de binnentuin een Flora en Fauna Festival te organiseren. Een keuken kan een laboratorium functie hebben, waarin onderzoeken en experimenten plaatsvinden. In de tuin is sprake van een 'natuurlijk' laboratorium. En dus een prima locatie voor een Flora en Fauna Festival.

PERSBERICHTOp 3 september start het Flora & Fauna festival in de gaarkeuken en de tuin van voormalig pension Helena. In een niet klassieke opstelling laten 15 beeldend kunstenaars onder meer installaties, pijnlijke ingrepen, druipende bloemen en tuin tape tekeningen zien.
Vanaf 16.00 uur start het programma met gesproken woord en acties in de tuin.
Een greep uit de optredens die plaats gaan hebben zijn, een audiovisuele vertelling van (cineast) Anneke Mulder over gifplanten en moord.
Beeld en geluidskunstenaars Klaui en Kuiper werken voor dit project samen. Geen middel blijft onbeproefd, geroofde faunistische geluiden, etnische flarden gelardeerd met de klanken van de gaarkeuken. Luister één keer, en je leven zal nooit meer hetzelfde zijn!
In de tuin staat een schuur waarin zich een enorm kunstmatig leven voortbeweegt; een installatie van Marcel Kaars.
Kortom een verfrissende zintuiglijke ervaring over flora en fauna, van en voor de onscherpe hoeken van het menselijk brein.

Locatie: VanStand Galerie/RVS Gevers Deynootweg 59 Scheveningen
Organisatie: Kunstenaarsinitiatief KELLER Streefland/Adriaanse i.s.m. Rahman

Dit festival is mede mogelijk gemaakt met steun van de gemeente Den Haag en Stroom/HCBK .

home