Performance, opgerolde boom, smaakervaring, geluidsexplosie, object, weerstand, beeldprothese, mijn beer, poetry, ginyello, bladluizen, spaghettisex, insectentaal, migrantenaap, uw hond, vliegenzwam, woorddansers, vlierbes, territoria, microscopie, genetisch ontwerpen, sample-evolutie, geurprieel, mayhem, mummificatie, groeipatronen, tuinafval, getrainde natuur, species, kleitransformers, geschakeld faunisme, klimrek en oestersaus.

Festival waar beeldend kunstenaars, dichters, muzikanten, performers, videomakers, fotografen, zijn uitgenodigd om zich binnen het thema Flora en Fauna te presenteren. Het experimentele karakter van het werk is hierbij belangrijk, daarom is de deelnemers gevraagd werk te maken in een andere discipline dan zij doorgaans doen of samenwerkingsverbanden aan te gaan met elkaar of speciaal voor dit festival een werk te maken.
Behalve werk dat geëxposeerd kan worden in de traditionele zin, is er vooral ook plaats voor performance, beeld en geluid, muziek, lezingen, geur en smaak, kortom een ervaring voor alle zintuigen.
Flora en Fauna is door de eeuwen heen al een thema in het werk van kunstenaars. Dit is als bindende factor gekozen voor dit festival. Vanuit welke optiek de kunstenaar dit doet is uiteraard verschillend.

Verdeeld over de drie dagen vinden er optredens, performances en actie's plaats welke soms ook een restproduct opleveren. Hiernaast is er ook een expositie met installatie's, schilderijen, beelden, grafiek, digitale prints etc. te bezichtigen. Deze zal het weekend na het festival ook nog geopend zijn.
Het festival is een samenwerkingsproject met kunstenaarsinitiatief Quartair aan de Toussaintkade, hier vindt het ook plaats.