expositie 27 t/m 30 augustus

Anneke Mulder, www.amuletta.nl

'Bella Donna en haar handlangers', multi-mediale lezing

Deze presentatie gaat over de vele bekende en onbekende aspecten van de plant. De plant als muze voor kunst en wetenschap, moordenaars en oplichters.

Anneke Mulder (1956), is eind jaren 80 overgestapt van het theater naar film/fotografie, waarbinnen zij vaak met theatrale settings werkt. Zij maakte o.a. de film Heksen, uitgezonden door de VPRO. Laatste jaren ontwikkeld zij ook lezingen over uiteenlopende onderwerpen.

Simsa Cho, http://simsacho.com

Met twee muzikanten en twee dansers heeft hij een openingsperformance ontwikkeld voor het festival.

Shinji Kasema geboren in Japan, na zijn kunststudie in Japan, heeft hij nog 3 jaar aan de Rietveld in Amsterdam gestudeerd, om het werken met glas verder te ontwikkelen. Na zijn afstuderen in 1989 is hij in Amsterdam blijven wonen en werken onder de kunstenaarsnaam Simsa Cho.
Met glas, maakt hij objecten zelfs een serie schoenen! De glasobjecten gebruikt hij ook in performances.

'De gelukkige snaar',

Free-jazz trio de gelukkige snaar bestaat uit Hans Lagerweij: tenorsax, Han van Hulzen : drums, Marc Giordano: bass. Tijdens het festival gaan ze in speciaal gemaakte 'bladerpakken' optreden.

Harold de Bree en Hilarius Marinus, www.harolddebree.nl
Demonstratie van de speciaal voor het festival gebouwde 'Swampmachine', de bezoeker kan het product ervan nuttigen.

Harold de Bree: "Door onderzoek te doen naar contrasten, materie, dimensie, 3 dimensionaliteit, gelaagdheid in constructie en kleur, probeer ik door middel van nieuwe media en interactiviteit nieuwe oplossingen te vinden voor oude problemen."
Afgestudeerd in 1995. Winnaar van de 'Den Haag Sculptuur Rabobank Award' 2007. Lid van kunstenaarsinitiatief Quartair.

Hilarius Marinus, ambachtelijk smid werkt veel voor en met kunstenaars samen.

Tim Broekhuizen, www.timvanbroekhuizen.nl

Naast grafiek houdt Tim zich bezig met het 'episch theater' met een knipoog naar de opera. Deed in 2008 mee met het Camerettenfestival, in Delft.
Hij won in 2004 de Diligentia prijs, en in 2006 de Goedman Prijs.
Afgestudeerd in 2006.

Jolanda Jansen, l'EAU en Marlijn Helder,
www.jolandajansen.nl , www.marlijnhelder.com

Na de Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag, richting autonome beeldende kunst, heb ik mijn studie vervolgd aan de tweede fase opleiding; The Dutch Art Institute in Enschede. Video is het medium van waaruit ik werk, hierin gebruikt ik mijn lichaam op een performatieve manier. Het video werk verwerk ik in Site Specific installaties, daarnaast heeft het zich ontwikkeld in Live Performances.
Ik plaats de wijze van afbeelden van het lichaam in een andere context dan we gewend zijn, waardoor ik het kijkgedrag benadruk. “Wie observeert wie, door welke beelden laten we ons verleiden ?”; zijn vragen die ik onderzoek. Ik ben gefascineerd door conflicten in de relatie tussen object en toeschouwer door media als video en fotografie --> dwars door het oog van de lens. In performances maak ik ook direct gebruik van beelden via de video camera door het maken van live opnamen.
In mijn werk speel ik met grenzen tussen het publieke en intieme. Door het gebruik van close-ups in video ontstaan er vervreemdende abstracties en sterke associatieve beelden.
“Met een camera kijk ik naar mij, ik maak een beeld en jij neemt waar.”

l'EAU- deze performance is een samenwerking met componist/muzikant Marlijn Helder.

Max Bühlmann,
http://www.programized.com/scifi/cv/Max%20Buehlmann.pdf

Experimentele muziek en performance, gestudeerd aan de Schule für Gestaltung, Luzern, Akademie der bildenden Künste Wien. Geboren 1956 in Zwitserland, woont en werkt momenteel in Oostenrijk.
Exposeert veel in binnen- en buitenland en neemt deel aan Symposia.
Naast zijn werk als beeldhouwer is hij ook actief met muziek en performance. Lid van Nine Dragon Heads.

Susanne Muller,

Fotograaf en performancekunstenaar uit Zwitserland. Lid van Nine Dragon Heads. (internationale kunstenaars groep)

foto's opbouw
foto's expositie
foto's festivaldag