Home
Puppy's

PUPPYDAGBOEK

24 april 2021 zijn er 5 puppy's geboren! De trotse ouders:

Rio & Whoops

Daviot Mains Absolut Allegro & Rough Wroughts Kitrinos

 

16 mei 2021:

Hieronder de foto's van week 3. Het gaat nu zo snel, zomaar ineens kunnen de pups lopen en willen ze ook de werpkist uit om in de ren rond te stappen en hun behoefte te doen. Whoops vindt het prima en gaat ook lekker bij de pupjes in de ren liggen om ze te voeden. Ze voedt nu veel minder vaak op een dag, maar de pups drinken zich dan ook goed vol. In de ren kunnen we ook speeltjes aanbieden, in de werpkist wilde Whoops dat niet, die is volgens haar alleen voor puppy's, speeltjes gooide ze er uit. De pups groeien nog steeds flink, maar nu ze meer bewegen gaat het niet zo hard meer als de eerste weken. Wij genieten volop van de kleintjes.

Rough Wroughts Acheron, reutje blauw, 1040 gram....................................Rough Wroughts Kokytos, reutje zilver, 914 gram

Rough Wroughts Styx, teefje paars, 898 gram...........................................Rough Wroughts Lethe, teefje goud, 899 gram

Rough Wroughts Phlegeton, reutje rood, 1040 gram

Ik slaap.................................................................................................................nu even geen foto!

9 mei 2021:

Wat later dan gepland dan toch weer een update. Whoops en pups maken het heel goed, het is genieten om te zien hoe goed onze Whoops-a-floops haar puppy's verzorgt. Het is trouwens feest vandaag, Whoops is jarig, ze is 6 jaar geworden! Whoops krijgt extra lekker eten vanavond en natuurlijk een kadootje om mee te spelen. De pups zijn gisteren en vandaag ontwormd, de nageltjes zijn voor het eerst geknipt en afgelopen week zijn de oogjes open gegaan. De puppy's groeien gigantisch hard, Whoops geeft slagroom in plaats van melk. Hieronder eerst de foto's van de pups afzonderlijk, met de aangevraagde stamboomnamen erbij en het gewicht van gisteren. We hebben traditiegetrouw in de namen een verwijzing naar de vader van de pups verwerkt. Deze keer de 5 rivieren van de onderwereld uit de Griekse mythologie.

Rough Wroughts Acheron, reutje blauw, 763 gram....................................Rough Wroughts Kokytos, reutje zilver, 706 gram

Rough Wroughts Styx, teefje paars, 696 gram...........................................Rough Wroughts Lethe, teefje goud, 695 gram

Rough Wroughts Phlegeton, reutje rood, 780 gram

De foto's van afgelopen week, je ziet de pups groeien:

Als laatste nog de "portretjes" van vorige week zaterdag toen de pups één week oud waren, met de gewichten erbij. Ze hadden bijna allemaal hun geboortegewicht verdubbeld, alleen teefje paars (de zwaarste bij de geboorte) kwam 3 gram tekort... De foto's zijn heel snel gemaakt en daardoor niet heel goed gelukt, maar we pakken de pups op zo'n jonge leeftijd (net als bij het wegen) maar een paar seconden bij de moeder weg om haar geen stress te bezorgen.

Reutje blauw, 499 gram....................................................................................Reutje zilver, 457 gram

Teefje paars, 475 gram....................................................................................Teefje goud, 443 gram

Reutje rood, 486 gram

30 april 2021:

Eindelijk de start van het dagboekje, met hieronder een terugblik op de dracht, bevalling en de eerste dagen. De eerste tijd is altijd spannend, en dan laten we moeder en pups liever niet alleen om een uurtje achter de computer te gaan zitten. De nachten gaan inmiddels met camera boven de werpkist en beeldscherm met geluid op ons nachtkastje goed. Als Whoops uit wil horen we dat. Voor de pups hoeven we er niet meer uit, Whoops is een heel lieve en voorzichtige mama. De eerste dagen was ze nog wat aan het graven in de kist, zodat er af en toe een pupje onder het vetbed verdween, maar dan liet die pup zich flink horen en konden we hem of haar er onder uit halen en het bedje weer goed leggen. De pups groeien flink, zoals het er nu naar uit ziet verdubbelen ze hun geboortegewicht morgen op dag 7 allemaal en dat is best bijzonder met zulke zware pups bij de geboorte. Hieronder wat foto's van de eerste zes dagen:

24 april 2021:

Vanochtend zijn de pups van Whoops en Rio geboren. Gisteren was Whoops al heel onrustig, haar temperatuur was vrijdag in de ochtend al gedaald, dus we wisten dat de bevalling niet lang op zich zou laten wachten. Voor de zekerheid hadden we de nacht in tweeën gesplitst, ieder een halve dienst, want met een aanstaande moeder die al flink hijgt en graaft ga je niet op je gemak slapen. Om 5.33 zag Diana een eerste perswee en maakte John wakker. Op het moment dat hij bij de werpkist aankwam werd de eerste pup net geboren. Om 5.39 was er een roodgestroomde reu van 234 gram die we als herkenningskleur (nagellak op het rechterachterpootje) blauw mee hebben gegeven. Whoops had haast, want om 5.51 kwam er alweer een reutje, een lichtroodgestroomde van 218 gram, met als herkenningskleur zilver. Daarna vond Whoops het tijd voor een korte pauze, om 7.02 werd er een roodgestroomd teefje van 239 gram met herkenningskleur paars geboren, daarna om 7.18 (Whoops had weer haast!) een roodgestroomd teefje van 218 gram met herkenningskleur goud. Als toegift kwam er om 7.42 nog een blondgestroomd reutje van 229 gram met herkenningskleur rood. Daarna werd Whoops vrij snel rustig en wisten we dat de bevalling voorbij was. Gelukkig was het een vlotte, probleemloze bevalling en hopelijk gaat het de komende tijd ook zo goed met Whoops en haar pupjes.

22 april 2021:

Over vijf dagen is Whoops uitgerekend, maar we denken dat de pups eerder gaan komen. Wat een buik! Whoops is normaal superslank. Links een foto van vandaag, daarnaast een foto van een week geleden.

26 maart 2021:

Vanmiddag zijn we met Whoops naar de dierenarts geweest voor een drachtecho. Whoops vond het erg spannend, vooral omdat vanwege de coronamaatregelen Diana of John haar niet vast kon houden, dus ze hijgde op haar rug liggend op tafel erg veel. Dan valt het niet mee om een mooi echobeeld te maken. Maar er zijn meerdere pupjes gezien, de dierenarts noemde geen aantal, John dacht 5 of 6 en Diana 4 of 5. We hebben maar geen weddenschap afgesloten ;-). We zien over een maand wel, het is het belangrijkst dat het met Whoops en haar pups goed gaat.

24 februari 2021:

Vandaag zijn we met Whoops voor een tweede dekking naar Rio geweest. Het was net als gisteren een vlotte dekking. Rio is een lieve, jonge reu. We zijn wel heel benieuwd als de dekkingen succesvol zijn wat de combinatie van rode Rio en donkere Whoops aan vachtkleuren op gaat leveren. Wat wel grappig is: Whoops is op Koningsdag uitgerekend, het zou leuk zijn als de pups ook op die dag geboren gaan worden.