StartpaginaDe zwemlessenNationale Norm ZwemveiligheidSnorkelen / zwemvaardigheidSenioren zwemmenAqua-joggenVrij-zwemmenZwemfeestjes / afhuren zwembadBorstcrawlNieuws

Algemeen:

Startpagina

Protocol verantwoord zwemmen

Contact

Licentie Zwem ABC

Huisregels

Privacyverklaring


* Altijd een vaste gediplomeerde zwemonderwijzer
* Zwemveilig zijn en goed kunnen zwemmen staat bij ons voorop!!!
* Zwemmen met een vaste kleine groep
* Altijd een minimale watertemperatuur van 30,6°
* Contact met 1 vast aanspreekpunt : Harry van Geloof
* Wij werken zonder contract of opzegtermijn (u zit nergens aan vast)
* Wij hebben geen inschrijfgeld of opstartkosten
* Erkend opleiding- en exameninstituut NRZ.
* Voldoet aan de strenge voorschriften van de WHVBZ / BHVBZ (wordt daarvoor ook ieder jaar gecontroleerd en gecertificeerd).
* Laat maandelijks het zwemwater, en minimaal 2 x per jaar het douchewater controleren door laboratorium Aqualab Zuid.
* Heeft al meer dan 35 jaar ervaring op het gebied van leren zwemmen.

De zwemlessen zijn 1 keer per week 1 uur les op een vaste tijd in kleine groepjes en een vaste gediplomeerde zwemonderwijzer die ze van begin tot het eind begeleid naar het diploma toe (uitgezonderd onvoorziene omstandigheden) met een minimale watertemperatuur van 30,5° .

Alle ABC lessen zijn op maandag, dinsdag, donderdag na 16:00u, woensdag, vrijdag na 13:00 uur en op zaterdag ochtend.

De lessen zijn voor kinderen vanaf 4 jaar, doch is het advies te beginnen rond de leeftijd van 5 jaar.

De gemiddelde tijdsduur voor het behalen van het eerste NRZ diploma is voor kinderen van 5 jaar ongeveer 12 a 14 maanden les (vakantie en gemiste lessen niet meegerekend). Het B en C diploma wordt daarna bijna altijd in de volgende periode van 10 a 12 weken behaald.

Diploma zwemmen is om de 10 a 12 weken in zwembad "De Warande" te Oosterhout.

Als u wilt beginnen schrijf tijdig in op de wachtlijst. Het kan zijn dat u snel aan de beurt bent, maar het kan ook gebeuren dat u iets langer moet wachten. Ik ben afhankelijk van de hoeveelheid kinderen die op de wachtlijst staan, en van de hoeveelheid ouders/verzorgers die op een bepaalde tijd wel of niet kunnen. Kinderen die ingeschreven staan krijgen ongeveer 2 weken voordat ze kunnen beginnen telefonisch bericht.

Een voorkeur dag is mogelijk, ik ben alleen wel gebonden aan de tijden die vrij komen. Om de 10 a 12 weken komen altijd minimaal 2 verschillende tijden/dagen vrij.

De eerstvolgende afzwemdata worden vermeld onder het item nieuws.

Inschrijven zwem-ABC :

Inschrijvingen kunnen telefonisch of per » e-mail met de vermelding : naam, geboorte datum, adres en telefoonnummer (eventuele school continuerooster tijden) . Let op: de inschrijving is pas voltooid na ontvangstbevestiging of reactie.

Mogelijkheid tot kijken

Alle ouders zijn ten aller tijden vrij om binnen te lopen tijdens de zwem les voor eventuele vragen of kijkje naar de vorderingen.

Om de 10 a 12 weken is het voor iedereen de laatste 10 minuutjes kijken tijdens de zwemles.

Diplomazwemmen in zwembad De Warande:

Het diplomazwemmen vind plaats in zwembad De Warande te Oosterhout. Het eindresultaat (het diplomazwemmen)komt het best tot zijn recht in een groot onbekend zwembad waarbij de diplomazwemmertjes kunnen laten zien ook in een niet vertrouwde situatie de zwemkunst te “beheersen”.

Volgsysteem:

Wij werken met een poster sticker volg systeem.
9 (+2 extra) stickers voor het A-diploma, 5 stickers voor het B-diploma en 4 stickers voor het C-diploma, die verdiend kunnen worden als een oefening wordt beheerst (o.a. door het zijl heen zwemmen, crawl, schoolslag, drijven, watertrappen en dat alles zonder kurkjes, dus meestal wat later in het leertraject).
Het systeem is niet bedoeld als: om de x weken een sticker te krijgen.

Waarom geen turbocursus :

Goed leren zwemmen, en belangrijker nog “zwemveilig” zijn, vraagt tijd (om te leren en ervaren) en is iets anders dan een kunstje aanleren.

De Nederlandse zwembond is niet blij met de turbocursussen. Volgens de bond kunnen kinderen na korte tijd echt nog niet veilig in het water. "Met turbozwemmen leer je kinderen een kunstje, je leert ze niet goed echt zwemmen", zegt Jan Kossen van de Koninklijke Nederlandse Zwembond.

"Voor zwemmen heb je kracht nodig, tijd nodig, en het lichaam moet er aan wennen. Kinderen moeten goed in het water liggen, je moet goed leren drijven. Dat leer je niet met twee weken naar het zwembad gaan."