Naar routebeschrijving voor treinreizigers
Naar routebeschrijving voor buspassagiers

Laatst gewijzigd: 22 december 2019

Routebeschrijving voor Thierensweg 15, 1411 EW Naarden
in de wijk Oranje Nassaupark-noord

GPS-coördinaten: 52,2887 ° NB; 5,1597 ° OL

Thierensweg 15 van boven, met dank aan Google


Routebeschrijving voor automobilisten

Vanaf de A10 ringweg om Amsterdam:

Verlaat de A10-oost bij knooppunt Watergraafsmeer en volg de A1 richting Amersfoort/Hengelo. Passeer achtereenvolgens de afritten 1 (Diemen-Noord) en 2 (industriegebied Diemen), knooppunt Diemen (kruising A9/A1). Neem niet de wisselstrook; die is er alleen voor de richting Almere.
Verlaat de A1 bij afrit 5 (Naarden-West) - bij de derde stoplichten linksaf, dat is de Thierensweg. Nummer 15 is aan de linkerkant van de straat, iets na de eeste zijstraat.

Vanuit Flevoland:

Vanaf de A6 neem de A1 richting Hilversum. Blijf bij nadering van de A1 op de invoegstrook rijden, want dat wordt vanzelf de uitvoegstrook voor afrit 5 naar Naarden-West. Verder als hierboven vermeld.

Vanaf het Gooi:

Volg de A1 richting Amsterdam. Passeer achtereenvolgens knooppunt Eemnes (A27/A1) en de afritten 9 (Laren, Hilversum-Noord, Mediapark) en 8 (Blaricum, Huizen). Verlaat de A1 bij afrit 7 (Naarden). Via een viaduct over de A1 voert deze afrit naar de bebouwde kom van Naarden; ga bij de stoplichten rechtdoor (Amersfoortsestraatweg). Direct na die stoplichten ligt NH-hotel Jan Tabak aan de linkerkant van de weg. Een kilometer verderop is een rotonde voor een driesprong: neem tweederde en rij dus de Godelindeweg in. Bij de volgende stoplichten rechtsaf: de Thierensweg.

foto De linkerfoto toont Naarden-Vesting gezien richting Amsterdam.

Midden op de rechterfoto loopt de Thierensweg van onder (zuid, richting Bussum) naar boven (noord, richting Naarden-Vesting). De rode beuken staan aan de kant van de even huisnummers.
foto

Routebeschrijving voor treinreizigers

foto
Klik op de foto hierboven voor meer details.
foto

 • Het stationsgebouw
  Naarden en Bussum hebben al sinds 1874 gezamenlijk een station – weliswaar op Bussums grondgebied maar het eilandperron loopt door tot aan de Comeniuslaan/Zwarteweg, waar de as van die weg de voormalige gemeentegrens met Naarden vormde (in de nieuwe gemeente Gooise Meren is dit de bebouwde-komgrens tussen de twee plaatsen Naarden en Bussum); vandaar de naam Naarden-Bussum. Er is een eilandperron (uit 1917), voor de sporen 2 en 3. Het huidige stationsgebouw aan spoor 1 is al het derde station voor deze halte en dateert uit 1926. Dit karakteristieke, in blokkendoosstijl opgetrokken gebouw werd ontworpen door ir. H.G.J. Schelling (1888–1978), die in dienst (1916–1954) van de Hollandse IJzeren Spoorweg Maatschappij, respectievelijk van de Nederlandse Spoorwegen in de jaren dertig ook het Amstelstation en het Muiderpoortstation in Amsterdam heeft ontworpen.
foto

 • Verbindingen en treintijden
  Naarden-Bussum is een station met treinen in drie richtingen. Alleen sprinters stoppen hier (intercities rijden hier met hoge snelheid langs).
  Hilversum: 6 keer per uur: 4 naar Utrecht Centraal (om 19 en 49 over het hele uur een sprinter uit Schiphol/Hoofddorp en om 12 en 42 over het hele uur een ‛sneltrein’ uit Almere Centrum) en 2 naar Amersfoort Centraal (om 5 en 35 over het hele uur); na 21 uur en op zondagen de hele dag naar Utrecht Centraal slechts 1 keer per uur (om 42 over het hele uur);
  Almere Centrum: 2 keer per uur (om 20 en 50 over het hele uur); na 21 uur slechts 1 keer per uur (om 50 over het hele uur) en
  Weesp: 4 keer per uur: 2 naar Schiphol/Hoofddorp (om 11 en 41 over het hele uur) en 2 naar Amsterdam Centraal (om 25 en 55 over het hele uur); na 20.11 uur slechts 2 keer per uur, nl. alleen de twee sprinters naar Amsterdam Centraal.
  De NS publiceert geen vertrekstaten meer, wel de dienstregeling zoals in het spoorboekje voor alle treinen die in 2020 Naarden-Bussum aandoen.

 • Laatste trein vanuit Naarden-Bussum
  – naar Weesp en verder naar Amsterdam Centraal (en naar Duivendrecht/Amsterdam Zuid/Schiphol via overstap in Weesp) vertrekt om 0.25 uur (op vrijdag en zaterdag nog 40 minuten later, maar via Hilversum/Utrecht en nachtnet).
  – naar Almere Centrum is om 0.25 uur (vrijdags en zaterdags om 1.20 uur)
  – naar Hilversum/Amersfoort Centraal is om 1.05 (op woensdag, donderdag), 01.12 (op zondag) of 01.22 uur (op maandag en dinsdag), om 1.35 en ook om 2.05 uur (extra late sprinter op vrijdag en zaterdag)
  – naar Utrecht Centraal is om 23.42 uur (op vrijdag en zaterdag om 1.05 uur met overstap in Hilversum).
 • Wandelroute naar de Thierensweg
  Verlaat het station Naarden-Bussum via de hoofduitgang (die uitgang is onder de gebrandschilderde glas-in-loodramen in de stationshal - zie foto). Ga op het stationsplein linksaf de Albrechtlaan in, dan loop je langs de Mercedes Benz-showroom. Bij een kruispunt komt je in Naarden: steek daar de Comeniuslaan over om in de Julianalaan te komen, die na 30 m rechtsaf buigt. Aan het einde van de Julianalaan zie je de winkels van de Lambertus Hortensiuslaan. Ga daar linksaf en ga dan bij de stoplichten (kruising met de Rijksweg / Godelindeweg) rechtdoor. Nu ben je aangekomen in de Thierensweg. Wij wonen 100 m verderop aan de linkerkant op nummer 15. Moet lukken in 12 tot 15 minuten wandelen.
  NS-station Naarden-Bussum heeft een taxistandplaats; verder doet buslijn 110 halte Thierensweg aan en buslijn 210 halte Godelindeweg, maar dat doorgaans is de wachttijd niet waard.

Vier buslijnen per 15-12-2019 op de haltes van het kruispunt Thierensweg/Godelindeweg in Naarden

Dienstregeling Connexxion 2020: vertrektijden vanaf de halte Thierensweg (feitelijk op de Lambertus Hortensiuslaan) en de halte Godelindeweg in Naarden


Terug naar de beginpagina.