musa basjooHome

Deze website gaat over de exotische of ‘jungle’-tuin in Nederland. In zo'n tuin wordt in een gematigd klimaat een tropische sfeer gecreëerd. Ik noem zo'n tuin op deze website de tropotuin in NL.

 

Ontwerp

Deze website geeft informatie over ontwerpprincipes die een tropische sfeer helpen scheppen. Er is een pagina over ontwerp van een vijver in tropische sfeer, en een over tropotuinieren in de schaduw.

Bruikbare planten

Ik geef informatie over de plantensoorten die hiervoor bruikbaar zijn. Dat zijn weelderige groene planten als palm, eucalyptus, bamboe en varens, maar ook uitbundige bloeiers als camelia, rhodo en nog veel meer.

Nieuws, tuinkalender en links

Om zoveel mogelijk info te ontsluiten heb ik pagina's opgenomen met nieuws en links. Er is een tuinkalender en hier en daar verwijs ik naar boeken over tuinieren in tropische sfeer, bruikbare planten en dergelijke.

Advies en contact

Ik bied advies aan bij tropo tuinontwerp. Daarvoor kun je contact opnemen. Naast informatie en advies bieden wil ik contact leggen met andere liefhebbers van tropotuinieren. Ik krijg graag tips of commentaar. Mijn tuin is in Paterswolde, vlak bij Groningen. Hij kan op afspraak bezocht worden.

Het is een mooie tijd om in Nederland een tuin in tropische sfeer te beginnen. Het klimaat in Nederland lijkt snel op te warmen. Wie weet wat ons nog te wachten staat Stop met doemdenken, plant een palm! Of nog liever een eucalyptus.

eucalyptus debeuzevilleiRuilen

Er zijn planten die ik zoek en soms bied ik zaailingen of stekken aan. Dit is te vinden onder ruilen.

Omhoog

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tuinen Webring is een iniatief van de Tuinkrant. Sluit je ook aan bij deze tuinen webring.

Tuinen Webring, een iniatief van de Tuinkrant

DOE MEE!

Vorige Volgende Willekeurig Lijst