Kanokaart van Utrecht

Kanokaart van Utrecht


Waterwegen: Biltse Grift Koekoeksvaart Kromme Rijn Kruisvaart Leidse Rijn Lunet I en II Merwedekanaal Minstroom Nieuwegracht Oudegracht Oude Rijn Rijnsweerd Stadsbuitengracht Vaartsche Rijn Zilveren Schaats Zwarte Water
Routes: Oude stad en Minstroom route Vier Rijnen route Slot Zeist route Links

Utrecht is een mooie stad om per kano te ontdekken. Op deze kanokaart zijn alle peddelroutes van de stad Utrecht bij elkaar gebracht. Klik op een traject voor meer informatie en foto's.

Een mooi rondje van anderhalf tot twee uur is de Oude stad en Minstroom route.
De Oudegracht is mooi met zijn werven en werfkelders, maar ook de Biltse Grift en vooral de Minstroom brengen je door een mooi stuk van Utrecht. Op de Minstroom waan je je op het platteland, terwijl je toch midden in de stad bent.

Een langere route in een minder bekend kano-deel van Utrecht is de Vier Rijnen route. Deze brengt je van de Kromme Rijn, via de Vaartsche Rijn naar de Leidse Rijn en de Oude Rijn.

Een uitdagende route voor een hele dagtocht (met een aantal overdragingen en lage bruggen) is de oude vaarweg naar de voormalige haven van Zeist en Slot Zeist, over de Biltse en Zeister Grift. De terugweg gaat via de Hakswetering en de Kromme Rijn.

Kanokaart van Utrecht Route Slot Zeist Route Slot Zeist Kanoverhuur Aan De Gracht Kanoverhuur De Rijnstroom Vaartsche Rijn Vaartsche Rijn Vaartsche Rijn Vaartsche Rijn Vaartsche Rijn Kruisvaart Kruisvaart Kruisvaart Leidse Rijn Leidse Rijn Leidse Rijn Oude Rijn Oudegracht Oudegracht Oudegracht Oudegracht Oudegracht stadsbuitengracht stadsbuitengracht stadsbuitengracht stadsbuitengracht stadsbuitengracht Biltse Grift Biltse Grift Biltse Grift Biltse Grift Koekoeksvaart Rijnsweerd Rijnsweerd Zilveren Schaats Minstroom Minstroom stadsbuitengracht stadsbuitengracht stadsbuitengracht stadsbuitengracht Kromme Rijn Kromme Rijn Kromme Rijn Instapplaats Kromme Rijn Lunet I en II Lunet I en II Nieuwegracht Nieuwegracht Merwedekanaal Merwedekanaal Merwedekanaal Op Zuid Zwarte Water

De Nieuwegracht is helaas in het midden afgesloten wegens langdurige renovatie. Toch is het zuidelijke deel nog steeds de moeite waard om doorheen te varen. Net als de Oudegracht heeft de Nieuwegracht de voor Utrecht karakteristieke werven, alleen is het er een stuk rustiger.

Als je een kano wilt huren, dan kun je terecht bij Kanoverhuur Aan de Gracht aan de Oudegracht en bij Kanoverhuur De Rijnstroom aan de Kromme Rijn. Beide verhuurbedrijven staan op de kaart aangegeven.

Als je met je eigen kano of kajak komt: instapplaatsen in Utrecht zijn o.a. bij de Vaartsche Rijn en Kromme Rijn. Op de kaart staan ze ook aangegeven.

Veel peddel-plezier in Utrecht!
Peter Kuiper

Kanos