advertenties


Rubriek
Een leuke pagina met interessante berichten en verwijzingen naar andere websitesInhoud pagina
Posthumus Rubriek
-Aranka Posthumus
-Antal Posthumus
-Monica Posthumus
-De Posthumus Trilogie
-Geertje Posthumus-Zandstra
-Claire Posthumus
-MARTEN POSTHUMUS TEKENET DE GEAST
-Gerben Obes Posthumus
-Suzanne Posthumus
-Kees Posthumus
-Herman Posthumus schilder
-Herman Posthumus jurist in ruste
-Grafstenen
-Kapitein Posthumus met de “Omlandia”
-Jelte Posthumus - 100 jaar
-E.S. Posthumus
-Lee and Josh's Wedding Site
-Pseudoniem
-N.W. Posthumusinstituut
-Adriaan Roland Holst
-Duitsland
-Zwitserland
-Uit een vlinderverzameling
-Species Geomysaprinus posthumus
-Uit Triassic Park
-Alaska
-Posthumus For Governor
-Zuid-Afrika
-Engeland
-Sir Posthumus
-posthumus.blogspot
-Meta Posthumus
-Alie Postumus

- Actueel nieuws

Archief Posthumus in het nieuws:
- 2005
- 2004
- 2003
- 2002
- 2001
- 2000
- 1999
Bekende Nederlanders

 • Claire Posthumus
 • Geertje Posthumus-Zandstra
 • Hans Posthumus
 • N.W. Posthumus
 • Sita Posthumus
 • W.H. Posthumus-van der Goot  Inhoud site
  - Homepage
  - Webmap
  - Index trefwoorden
  - Zoeken op deze website

  Inleiding
  De herkomst van de naam Posthumus

  Rome de stadstaat
  Romeins familieleven
  Cicero

  Sinds het begin van de jaartelling
  Van Agrippa Postumus in Rome tot en met Chuck Posthumus in Holland Michigan (VS)

  Keizer Postumus
  Dr. W.A. van Es, de Romeinen in Nederland

  Het Rooms-Friese recht
  Historie van de rechtspraak in Friesland

  Het Keizerlijk Decreet van 18 augustus 1811
  - De betekenis voor Friesland
  - Registratie van de familienaam Posthumus

  Stamboom
  De stamboom van Gerrit Hielkesz.

  Genealogie
  Posthumus en genealogie, met verwijzingen naar andere websites

  Bronnen
  Overzicht bronnen


  Photogallery
  Index

  De Werelderfgoedlijst van UNESCO

  Italië

  Inca-expeditie:
  Ecuador, Peru en Bolivia

  Trans-Mongolië Spoorlijn:
  - Rusland
  - Mongolië
  - China.

  Tsjechië in de winter  EuroClix
 •   Aranka Posthumus
  Aranka Posthumus van de Universiteit Utrecht analiseerde de openingssequentie van Dogville van Lars von Trier met in de hoofdrol Nicole Kidman als Grace.
  Haar weblog is:
  Apekop.

  Antal Posthumus
  Antal Posthumus, ook van de Universiteit Utrecht, schreef in Skript Historisch Tijdschrift nr. 26.4 een artikel over Hannah Arendt: 'De ijzeren band van het totalitarisme Hannah Arendt en The Origins of Totalitarianism (1951)'
  Het artikel geeft een antwoord op de vraag in hoeverre de verwording van Verlichtingswaarden als pluraliteit, vrijheid en de vermogens die vrijheid te benutten een rol speelden in Arendts theorie van het totalitarisme.
  Antal geeft eerst een schets van Arendts totalitarismethese en gaat na welke methodes Arendt heeft gebruikt bij het opstellen van deze these.

  Hij concludeert dat The Origins of totalitarianism wordt beschouwd als dé klassieker van het genre van studies van het totalitarisme. In deze studie zette de politiek denker en filosofe Hannah Arendt een zeer complexe totalitarisme-these uiteen.
  De concentratiekampen zag Arendt als de essentie van het in haar tijd nog ongekende machtssysteem van het totalitarisme. Arendt beschouwde het totalitarisme als een politiek fenomeen dat niet binnen de bestaande historische, filosofische, morele en politieke kaders te vatten was. Niet zozeer de ideologie die de totalitaire systemen begeleidde was nieuw, maar vooral het fenomeen van de totalitaire overheersing zelf. Volgens de filosofe was het voor het eerst in de geschiedenis dat machthebbers werkelijk geloofden in hun ideologische waandenkbeelden en bereid waren om ernaar te handelen; met als absolute dieptepunt de concentratiekampen.

  Op 10 oktober 2007 studeerde hij af op de scriptie 'Abstract Expressionisme ten tijde van de Koude Oorlog, 1945-1960'
  'Een vergelijkende literatuurstudie'.
  Doctoraalscriptie Taal & Cultuurstudies
  Specialisatie Cultuurgeschiedenis
  Universiteit Utrecht

  Foto titelblad kitchendebate
  copyright Elliott Erwitt/Magnum Photos.
  Russia. Moscow. Nikita Krushchev and Richard Nixon. 1959

  Zie voor foto's van het uitreiken van de bul Academiegebouw Faculteit Geesteswetenschappen

  Monica Posthumus
  Monica Posthumus (21) is filiaalmanager bij Trekpleister. Ze vertelt enthousiast over de veelzijdigheid van het werk. En het is niet makkelijk te zeggen wat haar het meeste boeit: haar team leiden en coachen, of het bestellen en presenteren van producten… "Eigenlijk doe ik het allemaal met evenveel plezier."


  Monica kan erg genieten van het commerciële spel met de actieartikelen, de vele aanbiedingen die elke week in de winkel staan.
  "Het is een kwestie van proberen, kleine veranderingen aanbrengen en aandacht geven. Door een iets andere aanpak kan een actie dan opeens lekker gaan lopen. Altijd leuk om te zien."
  Ook het leiding geven vindt Monica een van de boeiendste kanten van haar werk. "We zijn hier met een goed lopende groep van vijf medewerkers. Iedereen weet wat er van hem of haar verwacht wordt; het loopt lekker. Het zou leuk zijn om dat in de toekomst op nog iets grotere schaal te doen. Een team van 10 mensen zou ik ook best aandurven. Dat kan er best eens van komen. Ik zie zeker groeikansen bij Trekpleister."

  De Posthumus Trilogie
  Britta Bolt
  Heldhaftig (2012)

  Pieter Posthumus heeft het maar druk – een zelfmoord op een zolderkamer, een naakt lichaam in een gracht, een onbekende toerist die dood neervalt op straat. En dat alles in een week tijd. Posthumus werkt voor de Gemeente Amsterdam, en regelt de begrafenis voor anonieme lijken die binnen de stadsgrenzen zijn aangetroffen. Posthumus is ervan overtuigd dat hij een moordcomplot op het spoor is, ook al doet de politie de zaak af als een ongeluk. En dan is daar Merel, een jonge journaliste, op jacht naar het grote verhaal.
  Posthumus is vastbesloten de waarheid te achterhalen en de moordenaar te vinden. Maar door zijn zoektocht doorkruist hij onbedoeld het werk van de Inlichtingendienst. Een groep potentiële terroristen is net vrij gelaten, door gebrek aan bewijs, en de Inlichtingendienst vreest het ergste. Terwijl Posthumus achter de moordenaar aan gaat en Merel achter haar scoop, doet de Inlichtingendienst er alles aan een aanslag te voorkomen; hun werelden botsen met onvoorziene en verstrekkende gevolgen.


  Bron afbeelding: www.mijnleescadeau.nl
  Heldhaftig, Vastberaden en Barmhartig zijn de titels van deze thrillerserie.

  Over de auteur(s):
  Britta Bolt is de naam van het schrijversduo Rodney Bolt en Britta Böhler.

  Rodney Bolt (geboren in Zuid-Afrika) werkte na zijn studie Engelse taal aan de universiteit van Cambridge in de theaterwereld van Londen. In 1990 verhuisde hij naar Amsterdam en ging voor allerlei internationale kranten en magazines schrijven. Rodney Bolt is echter het meest bekend van zijn biografieën en zijn historische romans.

  Britta Böhler (geboren op 17 juli 1960 te Freiburg im Breisgau, Duitsland) is advocate. Ze studeerde Rechten aan de Albert-Ludwigs universiteit in Freiburg. Britta Böhler verhuisde in 1991 naar Amsterdam om bij een advocatenkantoor te gaan werken. Ze was voor GroenLinks lid van de Eerste Kamer van juni 2007 tot juni 2011.
  Bron: www.crimezone.nl

  Britta Böhler de advocate van Volkert van der Graaf wordt geïnterviewd, want zij debuteert binnenkort als thrillerschrijfster. Mooiste zin: “Ik zat in Tenerife op een balkon met de nieuwste Nicci French en dacht: waarom schrijf ik geen misdaadroman?” De vraag stellen is hem beantwoorden. In september [2012] verschijnt bij De Arbeiderspers Heldhaftig, het eerste deel van de Posthumus-trilogie, geschreven onder de naam Britta Bolt. Net als bij Nicci French is Britta Bolt een schrijvend duo, in dit geval Britta Böhler en co-auteur Rodney Bolt. Nog één citaatje van de advocate die eerder zowel Abdullah calan als Ayaan Hirsi Ali verdedigde: “Ik ben niet bang om op mijn bek te gaan. Voor anderen is mijn thriller misschien een vreemde stap, voor mij is het volkomen logisch.”
  Bron: www.hpdetijd.nl/2012-03-30/vogue-nu-ook-in-diemen/
  ‘A great new character driven detective series, set in Amsterdam.’
  Britta Bolt Valour

  Pieter Posthumus is an extremely busy man - a suicide in an attic, a naked body found in a canal, an unknown tourist who suddenly dies on the street.
  Posthumus works for the City of Amsterdam. He organizes funerals for anonymous corpses found within the city limits, for people who die with no traceable relatives, and for those abandoned by their families. Funeral directors, mortuary assistants, police officers and detectives of all ranks – and of course dead bodies – are all part of Posthumus’s working week.
  Posthumus' problem is that he cannot leave things alone, taking their courses. He is convinced that he has discovered a murder, even if the police treat those cases as accidents. Britta Bolt is the pen name of the writing duo Britta Böhler, a German native criminal lawyer and Rodney Bolt a South African journalist.

  Britta Böhler (Germany 1960) is a criminal lawyer, she became well known by defending, Volkert van der Graaf, Pim Fortuyn’s murderer and Ayaan Hirsi Ali.
  Rodney Bolt (South Africa 1957) lives and works for over than fifteen years in Amsterdam. He writes regularly over the city for the international press (including The Daily Telegraph and Conde Nast Traveller). Bolt also writes short stories and biographies. His book, Lorenzo da Ponte, the librettist of Mozart's life, was nominated for the Los Angeles Times Book Prize.
  Both authors live in Amsterdam. They are insiders and outsiders at the same time. They have an unique view on the city of Amsterdam and the social political events of the Netherlands.
  Picture taken by Erik Smits
  Picture taken by Erik Smits

  Thriller: 288 pages
  Publisher: De Arbeiderspers
  Translation rights: De Arbeiderspers
  Foreign rights manager: laetitia.powell@apawb.nl
  • Publication date: September 2012.
  • Written in English
  Bron: www.arbeiderspers.nl


  Geertje Posthumus-Zandstra
  Zij schreef het boek Retour Canada Een waar verhaal uit het begin van deze eeuw.
  Een beschrijving van haar leven met citaten uit haar boek op:
  Geertje Posthumus-Zandstra.

  Claire Posthumus
  Van Claire ontving deze foto die gemaakt is door haar vriend Martyn.

  Posthumus

  MARTEN POSTHUMUS TEKENET DE GEAST
  Met belangstelling je internet-site bekeken.
  Mijn oom en naamgenoot woonachtig sinds 1951 in Canada, waar hij tot op heden eigenaar is van een Friese bakkerij in Winnipeg (Prov. Manitoba), alwaar ik hem en zijn familie enkele keren heb mogen bezoeken.

  Mijn oom heeft de leeftijd van 77 jaar maar is nog steeds vitaal en komt vrijwel elk jaar naar Nederland en dan m.n. naar Friesland waar hij zijn hart aan heeft verpand. Hij fietst dan door het Friese landschap met zijn schetsboek in de hand. Zijn liefde voor RINSUMAGEEST waar hij is geboren steekt hij niet onder stoelen en banken.

  Op do. 29-06-2000 heeft hij in het gemeentehuis van Dantumadeel in Damwoude zijn boek gepresenteerd getiteld: 'MARTEN POSTHUMUS TEKENET DE GEAST' een door hemzelf getekend en geschreven boek over Rinsumageest yn é tritiger en fjirtiger jieren (Rinsumageest in de dertiger en veertiger jaren) ISBN: 90-90136-45-2 een boek zoals hij het zelf beschreef in zijn boek, als aandenken aan zijn moeder (mijn beppe / oma) t.w. Antje Posthumus-Visser (1898-1988).
  De gehele familie t.w. vrouw en kinderen waren voor deze gelegenheid overgekomen uit Canada.

  Marten Posthumus

  Aanvulling websitebeheerder.
  Zie ook:
  Art Gallery 1 Featuring Canadian Manitoba Artist Marten Posthumus.

  Gerben Obes Posthumus
  Van Klaske Dijkstra-Posthumus ontving ik een e-mail (mei 2000) waarin ze o.a. vertelt:

  ´Mijn voorouders komen uit de omgeving van Bolsward. Er bestaat een heel aardig boek over deze (tak) familie met de titel: "In neigalm ut Westergoa, fan minsken en tiden, dy't foarbygongen" geschreven door Gerben Obes Posthumus. Hoewel de titel in het Fries is, is het boek in het Nederlands geschreven. De schrijver is helaas in 1985 overleden.´

  In 1988 is het boek besproken door het Centraal Bureau voor Genealogie. Zie: In neigalm uit Westergoa

  In de bestanden van Tresoar zijn de in het boek genoemde Rienck Rienx Posthumus en Tjietske Dijes Domna uit Bolsward te vinden (november 2004). In het trouwregister van de Hervormde gemeente Bolsward, 1674, DTB nr: 142, 1666 - 1695, staat vermeld: Attestatie afgegeven 11 maart 1674. De schrijver van het boek kan niet met zekerheid Rienck de eerst bekende voorvader (van zijn geslacht) noemen.
  Obe Rienks Posthumus geboren op 13 augustus 1768 rekent hij tot het vierde geslacht. Obe Rienks komen we ook tegen op de lijst 1811, nr. 52. Hij is 6 mei 1792 in Tjerkwerd getrouwd met Sibbeltje Aukes. Op 5 mei 1793 wordt hun zoon Rienk geboren en op 6 januari 1799 hun dochter Antje.
  De schrijver vermeld ook zijn vondst van Otte (of Atte) Rienks Posthumus, geboren op 4 juni 1773, een neef van Obe Rienks. Hij is nr. 54 op de lijst 1811. Otte is op 22 april 1803 te Tjerkwerd getrouwd met Nieske Gerrits Yntema. En wordt genoemd op de website Idskje's Genealogie. Zie Atte Rienks Posthumus.

  Obe Rienks ging in 1792 op de boederij Ymswalde 13 wonen. De boederij is in 1852 afgebroken en weer herbouwd en wordt nog steeds door een familie Posthumus bewoond, vertelt Feike Mulder op zijn website www.tsjerkwert.nl met mooie zwart-witfoto's van de boerderij.
  Zie ook De ferrassings en geheimen fan in "fredehôf". Een interressant verhaal over 7 Posthumus broers op www.tsjerkwert.nl.

  Suzanne Posthumus
  Lives and works in Amsterdam, The Netherlands Born in 1987 in Gorinchem, The Netherlands
  Education
  2006 - 2010, Gerrit Rietveld Academy, Amsterdam, The Netherlands
  2000 - 2006, OSG De Hogeberg, Den Burg, The Netherlands


  female artist.

  Kees Posthumus
  is verhalen verteller.

  Hij werd opgeleid tot onderwijzer, studeerde vijf jaar theologie in Nijmegen en Utrecht. In 2002 startte hij een eigen bedrijf als verteller.
  Sindsdien gaf hij honderden voorstellingen in het hele land, in kerken en kroegen. Daarnaast werkt hij als kerkjournalist; hij is eindredacteur van "Woord & Dienst", tweewekelijks opiniërend magazine voor de Protestantse Kerk in Nederland. Bijbelse verhalen, sprookjes en legenden, verhalen voor kinderen en speciaal voor de gelegenheid geschreven verhalen; het kan allemaal, in goed overleg.
  De verhalen zijn geschikt als onderdeel van een conferentie of feest, als hoofdbestanddeel van een kerkdienst of als programma voor startzondagen, jubilea, gemeenteavonden en leerhuizen.
  www.keesposthumus.nl.


  Herman Posthumus
  Cees Nooteboom over Herman Posthumus
  In het Cultureel Supplement van NRC Handelsblad van vrijdag 9 september 2005 schrijft Cees Nooteboom over ruïnes die op een schitterende manier vergankelijkheid laten zien. Deze ervaring had hij tijdens het bezoek aan twee tentoonstellingen, in Barcelona en Amsterdam.
  In Barcelona zag hij o.a. het schilderij 'Landschap met Romeinse ruïnes' uit 1536 van Herman Posthumus, een leerling van Jan van Scorel in Utrecht. Bij het artikel is een afbeelding van het schilderij, uit de Sammlungen des Fürsten von und zu Liechtenstein, Vaduz-Wien, geplaatst.
  Nooteboom noemt het 'Een van de merkwaardigste doeken op de tentoonstelling'. 'Hij moet een avontuurlijk type geweest zijn, want hij trekt mee in het gevolg van Karel V tijdens een militaire campagne in Noord-Afrika, en een jaar later werkt hij mee aan de bouwsels voor de triomfantelijke intocht van de keizer in Rome. Daarbij moet hij goed uit zijn ogen gekeken hebben, want zijn Landschap met Romeinse ruïnes uit 1536 is een krankzinnige verzameling monumentaal bric à brac met iets links van het midden een grote steen met opschrift waarvan je de boodschap niet kunt missen: tempus edax rerum tuque invidiosa vestustas omnia destruitis (o, vraatzuchtige tijd, en jij, jaloers tijdperk, jullie vernietigen alles).
  Standbeelden, zuilen met reliëfs, kruiken, gebeeldhouwde brokstukken, voetstukken voor onbekende helden, grafmonumenten, een elegant portico met een verwilderde haardos van planten, het is een en al ruïne met op de achtergrond nog meer ruïne, precies het soort landschap waarvoor Donatello en Brunelleschi begin vijftiende eeuw uit Florence aanreizen om al die overblijfselen te bestuderen, ...'.

  Liechtenstein Museum over Herman Posthumus
  Ostfriesland 1512/13 - 1566/88 Amsterdam
  Posthumus lernte wie Maerten van Heemskerck in der Werkstatt von Jan van Scorel in Utrecht. Er war Maler und betätigte sich gelegentlich auch als Architekt. 1535 begleitete er Jan Cornelisz Vermeyen auf den Tunisfeldzug Karls V., den der Malerkollege in zahlreichen Skizzen festhielt. Ein in den 1980er Jahren entdecktes, 1536 datiertes und signiertes Bild mit einer fantastischen Landschaft mit römischen Ruinen (Sammlungen des Fürsten von und zu Liechtenstein) belegt einen Romaufenthalt des Künstlers in diesem Jahr. 1536 lieferte er auch einen Beitrag zur Festdekoration für den feierlichen Einzug Karls V. in Rom. 1540/42 war Posthumus an der Ausstattung der Landshuter Residenz für den Herzog von Bayern als zweithöchstbezahlter Maler beteiligt und hatte somit wohl einen hohen Anteil am Gesamtwerk. Wilhelm IV. lud für diese Aufgabe eine Reihe von Künstlern vom Hof der Gonzaga in Mantua ein. Giulio Romanos Einfluß in den Werken von Posthumus in Landshut legt den Schluß nahe, daß er davor ebenfalls einige Zeit in Mantua zubrachte.
  Liechtenstein Museum Herman Posthumus.
  Mit der Eröffnung des LIECHTENSTEIN MUSEUM am 29. März 2004 ist ein Teil der Kunstschätze der Fürstlichen Sammlungen wieder in das Wiener Gartenpalais zurück gekehrt. Dort war sie schon bis 1938 der Öffentlichkeit als die „schönste Privatsammlung“ der Welt zugänglich.


  Herman Posthumus Landschaft mit Römischen Ruinen, 1536

  Gelinkt van: www.altertuemliches.at.

  l'Humanité over Herman Posthumus
  Lieux de mémoire Roma quanta fuit ou l’invention du paysage de ruines, Nicole Dacos, Somogy Éditions d’art avec le musée de la maison d’Erasme à Bruxelles, 248 pages, 38 euros.
  Cet ouvrage est une véritable enquête sur l’apparition au XVIe siècle des ruines dans la peinture à la recherche du peintre flamand Herman Posthumus et de ses compagnons Marten Van Heemskerk et Lambert Sustris, tous trois élèves de Jan Van Scorel qui, de ses longs voyages, avait rapporté le goût de l’italie et de ses ruines antiques. Un beau morceau d’histoire de l’art. l'Humanité.

  Alle informatie en bronnen over Herman Posthumus zijn te vinden op de website Biografisch Portaal van Nederland  Herman Posthumus
  Herman Posthumus is jurist in ruste, en kan nu dus veel tijd besteden aan zijn hobby het grenswandelen.
  Lees
  hier een interview met hem.

  Grafstenen
  Op internet heb ik de volgende foto's en beschrijvingen van grafstenen aangetroffen met een vermelding van de naam Posthumus.

 • Stephanus Salomon Posthumus, 1887-1967
 • Peter en Colin Peter Posthumus, 1987-1996 en 1966-2002
 • Maaike Posthumus
 • Lourens en Grietje Posthumus.
 • Jennie en Peter Posthumus.
 • Johanis Mathuys Posthumus.
 • Johanna Carolina Posthumus.
 • Johannes Mattheus Posthumus.
 • Sible, Cornelis en Atte Rienks Posthumus. De ferrassings en geheimen fan in "fredehôf"

  Kapitein Posthumus met de “Omlandia”
  Een buitengewoon staaltje van moed en beleid werd in augustus 1940 getoond door de kapitein en de opvarenden van de Nederlandse coaster “Omlandia”.
  H.M. de Koningin benoemde kapitein C. V. Posthumus tot Ridder 4e klasse der Militaire Willemsorde.
  Stuurman A. de Ridder, eerste machinist E. V. de Wiele, tweede machinist E. H. Kieboom en de matrozen T. J. Landzaat en P. G. Koppers werden onderscheiden met het Bronzen Kruis.
  Lichtmatroos J. Lolkema werd postuum onderscheiden met het Bronzen Kruis met eervolle vermelding.
  Bron: de website van veteranen-online.nl: Koopvaardij in de Tweede Wereldoorlog. (Op 26 augustus 2004)

  Zie ook Posthumus, Conrad Valentin op:
  Onderscheidingen aan Nederlanders voor de Tweede Wereldoorlog.

  En
  Onderscheidingen Forum
  Op deze website is een kopie te lezen van Vrij Nederland (uitgegeven in Londen) van 14-09-1940, waarin verslag wordt gedaan van de uitreiking van de onderscheidingen en wat deze helden gepresteerd hebben.

  In zijn boek Govert Pits stuurman ter koopvaardij heeft Ton van Beers het verhaal over kapitiein Posthumus en zijn bemanning opgeschreven.
  Uitgeverij 'Nieuwe Wieken' Amsterdam, 1946, p.73-74.

  Over het schip Omlandia is meer te lezen op de webpagina De OmlandiaVloot.

  Omlandia
  home.planet.nl/~vrie3681/omlandia/  Lees ook het verhaal over een draagster van de Militaire Willemsorde, mevr. Jos Mulder-Gemmeke, verteld door Annette Posthumus, 4 mei 2004, op de website van Radio Nederland Wereldomroep: "Ik was gewoon kwaad".

  En op deze website het verhaal over Martinus Tuijthoff. Postuum is hem het Oorlogsherinneringskruis met de gesp voor bijzondere krijgsverrichtingen 'Nederland mei 1940'  toegekend. Zie: Oorlogsslachtoffer.

  Rimke Posthumus, kolonel in het Koninklijk Nederlands-Indisch Leger, stierf als krijgsgevangene in Kamp Shirakawa op het eiland Taiwan. Zie: Never Forgotten.

  Hank Posthumus
  Hank Posthumus entered eternal rest to be alongside his wife and rodeo queen, Eleanor, on June 21, 2010 at his home in Branchville with his family at his side. He was 96.
  During his long life, Hank served in the United States Navy aboard the USS Sequatchie during the Pearl Harbor invasion and he served during the Battle of Iwo Jima.
  After being honorably discharged from the Navy in December 1945, Hank returned home to his wife to begin his life and career as a rancher.
  Together Hank and Eleanor built the A-L Dude Ranch in Newfoundland, where they taught and shared with others their love of horses. While at the Dude Ranch, Hank would hold the rodeo stock for the rodeos at Madison Square Garden.
  After having the “Biggest Little Ranch In The East,” in 1977 Hank, Eleanor and Henry moved to Branchville where Hank retired but continued to buy, sell and board horses. Hank gave up riding only three years ago, but always remained available to give advice to the young or young at heart.
  Read more at : New Jersey > Milestones.
  About the USS Sequatchie: Wikipedia
  About the Battle of Iwo Jima: www.iwojima.com

  Jelte Posthumus viert honderdste verjaardag in Tzummarum


  Foto Joachim de Ruijter

  TZUMMARUM Jelte Posthumus heeft vrijdag zijn honderdste verjaardag gevierd in zorgcentrum Nij Bethanië in Tzummarum, waar de eeuweling sinds vijf jaar woont.

  Burgemeester Fred Veenstra van de gemeente Franekeradeel kwam vrijdagochtend bij de jarige op bezoek om hem te feliciteren met het bereiken van deze mijlpaal.
  Oudste zoon
  Op 19 april 1913 kwam Jelte Posthumus in Minnertsga ter wereld als oudste zoon van Bote Posthumus en Jitske Bekius. Hij kreeg daarna nog twee zussen. Jelte wilde graag timmerman worden, maar werd zoals toen veel jongens landarbeider. Het was hard werken.

  Oorlogsjaren
  In 1939 trouwde hij met Antje Hiemstra. Tijdens de oorlogsjaren kregen ze een dochter en twee zonen en na de oorlog werden er nog twee jongens geboren. Ze bleven steeds in Minnertsga wonen en Jelte werkte tot z’n zestigste bij de boer. Daarna moest hij nog op zoek naar ander werk. Hij was nog vijf jaar werkzaam bij de kabelgraverij en kwam zodoende ook eens aan de andere kant van de Afsluitdijk.

  Dankbaar
  Jelte is dankbaar dat alle kinderen nog leven. Er zijn elf kleinkinderen en een groot aantal achterkleinkinderen. In 1998 stierf zijn vrouw en Jelte bleef zelfstandig wonen tot z’n 95ste levensjaar. Toen ging het niet meer en verhuisde hij naar Nij Bethanië, waar hij sedertdien met veel plezier woont. Hij laat weten ingenomen te zijn met de goede verzorging die hij er ontvangt.
  Artikel geplaatst door Sicko Hoogterp op 19-04-13 15:23.
  Bron:
  Franeker Courant.

  E.S. Posthumus
  Helmut & Franz Vonlichten were born and raised in Los Angeles.... they studied piano with their mother, a classical pianist. Franz worked in LA recording studios out of high school. Helmut graduated from UCLA. They formed their band E.S. Posthumus in 2000. E.S. is an acronym for "Experimental Sounds" and Posthumus is a word which represents "all things past.” Their music is inspired by the Pythagorean Philosophy which states that "music is the harmonization of opposites; the conciliation of warring elements."
  Bron:
  D.Baron.

 • Sports For Slashers Vancouver Canucks - Nara by E.S. Posthumus
  I have no shame. Slashy look at the players of the Vancouver Canucks. You could see it as a friendship vid, though, if you
  SportsForSlashersfinal.wmv
  Gevonden op: Late breaking news, 6-12-2006, http://bokers.info/all-my-good-friends/late-breaking-news-2
 • Music video: "Pompeii" by E S Posthumus: pompeii.zip
  This vid covers Aeryn's torture and rescue from the Scarrens (Prayer-WSS:LB) and the events triggered from that. These episodes are very action driven and the music strongly enhances the desperation in these episodes. The fades in and out are mind blowing- from the fantastic use of darkness in the very beginning of the vid, to the haunting double image at 2:05, all perfectly matched to the rise and fall of the vocals. John's voice over at 2:50, split with the clips of the bomb falling gives me tingles everytime! A beautiful vid, a must for any collection!
  Bron: ladycallie.livejournal.com/20556.html

  Lee and Josh's Wedding Site
  Gevonden op http://joshandlee.4-ever.us/?page=bios: Wedding, Dinner and Dance - June 28, 2003.
  Hoe Lee Mildred Posthumus en Josh Robert Sommerfeldt elkaar vonden.
  They met one magical night, Josh was introduced to Lee by her brother, a captain on the football team. Josh managed to go home that night without obtaining Lee’s number. He was a real rookie. A few weeks later, they ran into each other at a local pet store. She was buying fish, he was looking at the cats, missing his back at home.

  Pseudoniem
  Onder het pseudoniem Harmodius Friso Posthumus schreef W. van Irhoven van Dam het boek Justificatie van Willem de V, erfstadhouder etc. etc. etc. Het boek verscheen in 1783 bij: Eene Vaderlandsche drukkerye.

  N.W. Posthumusinstituut
  The N.W. Posthumus Institute is the Netherlands Research Institute and Graduate School on economic and social history.
  It takes its name from
  professor N.W. Posthumus , the first professor of economic and social history in the Netherlands.
  See the page:
  N.W. Posthumus a biography.
  Zie voor een biografie van prof. N.W. Posthumus de pagina N.W. Posthumus op deze website.

  Adriaan Roland Holst
  Adriaan Roland Holst (Amsterdam, 23 mei 1888 - Bergen, 5 augustus 1976) was een Nederlands dichter, bijgenaamd de "Prins der Nederlandse dichters". Zijn omvangrijke oeuvre wordt gekenmerkt door een zeer eigen, plechtige stijl en rijke symboliek. Hij woonde in Bergen N.H., alwaar zijn woonhuis thans bij toerbeurt wordt bewoond door verschillende schrijvers en dichters.
  Adriaan Roland Holst is de kleinzoon van Saapke Posthumus, dochter van de Praecepter van de Latijnse School te Haarlem, de uit Dokkum afkomstige Dr. Nicolaus Posthumus (1798-1840) gehuwd te Haarlem in 1824 met Helena Catharina de Koning (1801-1861).
  Links:

 • Wikipedia
 • Adriaan Roland Holst Home Page
 • Saapke Posthumus

  Duitsland
  Hallo Hans,

  Ik bezocht net je website, errug boeiend!
  Mocht je links naar andere Posthumus-sites opvoeren op je site, dan kun je mijn nieuwe duitse site graag meenemen:
  Posthumus.de
  Ik ben in Duitsland woonachtig, hier zijn trouwens ook ca. 60 posthumussen terecht gekomen :-) (bron: duitse telefoongids op CD).

  Groeten
  Hans Posthumus

  Dipl.-Ing. Dr.techn. Elisabeth POSTHUMUS-WOLFRUM
  Lehrbeauftragte Institut für Allgemeine Physik.
  Gevonden op http://info.tuwien.ac.at/histu/pers/20114.html.

  Zwitserland
  Poppenspeler en evangelist Bert Posthumus
  Es begann mit der Hochzeit am 7. August 1969 in Holland...
  und am 19. Dezember 1969 Einreise in die Schweiz.
  Bert Posthumus ist Kursleiter für Marionettenbau
  Posthumus.ch.vu.

  Armand Posthumus de bekende Zwitserse wielrenner met een Nederlandse achtergrond (hij is geboren in Zevenaar) heeft na 15 jaar zijn fiets aan de wilgen gehangen. Na meer dan 600 wedstrijden en over de 250.000 km op de fiets te hebben weggetrapt is hij in 2000 gestopt met het actief beoefenen van de wielrensport.
  In den nächsten Jahren werde ich mich voll meinem Job und der Weiterbildung widmen. Es war eine schöne Zeit, ich bereue nichts und ich würde den gleichen Weg nochmals gehen.

  Uit een vlinderverzameling

  Epitola posthumus

  Familienaam Lyceanidae
  Beschrijver van de soort Fabricius
  Vindplaats Zaïre - Lulua: Kapanga
  Datum gevonden December 1932
  Verzamelaar F.G. Overlaet

  Wilt u meer weten over deze of andere vlinders kijk dan op de site van Koninklijk Museum Voor Midden-Afrika in België.

  Artificial 'skin' can sense pressure
  A second team led by Zhenan Bao, a chemical engineer at Stanford University in California, used a different approach, making a material so sensitive it can detect the weight of a butterfly resting on it.
  DELICATE TOUCH: Epitola posthumus, a brilliant blue butterfly from Central African Republic, is shown on top of the micro-structured elastomeric pressure sensor.
  Bron: stuff.co.nz/technology/

  Species Geomysaprinus posthumus

  Species Geomysaprinus posthumus

  clown beetle - Geomysaprinus posthumus clown beetle - Geomysaprinus posthumus clown beetle - Geomysaprinus posthumus

  Meer info, klik


  Uit Triassic Park

  TANYSTROPHEUS posthumus

  Bron: www.dinodata.org

  Zie ook: Tanystropheus Replica

  Familienaam Saurischia Theropoda Tetanurae Coelurosauria NOMINA DUBIA
  Beschrijver van de soort Huene, 1908
  Vindplaats Stubensandstein, Heslach gebied bij Stuttgart, Duitsland
  Tijdperk Triassic Late Norian
  Voedsel Vleesetend

  Ali Postumus  Alie Postumus

  Schwab 1997 NLD
  Groeiwijze: halfhanger
  Bloeiwijze: halfdubbel
  Kleur kelk: L.roze
  Kleur kroon: purper-basis wit
  Bron:
  REGIO 11 NOORD HOLLAND MIDDEN van de Nederlandse Kring van Fuchsiavrienden


  Alaska
  Bij toeval kwam ik uw artikel over de naam Posthumus tegen op internet.
  Ik ben oorspronkelijk ook een Posthumus, geboren te Deurne, Nederland. Mijn vader heet Gerrit-Jan Posthumus.
  Ik ben een aantal jaar geleden naar Alaska geëmigreerd, waar de naam Posthumus enorme verwarring veroorzaakt. De meeste mensen denken dat je het over een overleden persoon hebt, deze verwarring is natuurlijk begrijpelijk.
  Ik geloof dat de Lieutenant-Governor van Michigan een Posthumus is, wat mij verbaasde.
  Uw web-site was erg interessant, dank u voor uw tijd in het ontwerpen en onderzoeken van deze web-site.

  Benthe Mertl-Posthumus

  Posthumus For Governor
  Dick Posthumus, tot november 2002 Lieutenant Governor van de State of Michigan, wilde gouverneur van Michigan worden. Jammer genoeg voor hem is dat niet gelukt.

  Zuid-Afrika
  Mike Bezuidenhoudt meldde: ´Wat weet jy van Posthumusse in Suid-Afrika?  Hier is 'n hele paar met daardie van.  In Kaapstad is daar sewe inskrywings, in Johannesburg nege (volgens die telefoonboek).  Ek meen daar is seker so vyftig families in totaal.  Daar is natuurlik heelwat Suid-Afrikaners van Nederlandse oorsprong hier - die meeste tussen 1642 en 1670 hier aangekom.

  Groete
  Mike Bezuidenhoudt´

  - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
  In de Boerenoorlog (1899–1902) vocht in de eenheid (commando) onder leiding van Hans Lötter ook een Posthumus mee: (4) JJ Posthumus, Cradock.
  J J Posthumus, Cradock
  (Bron foto / Source Photograph: www.lotter.co.za)

  Meer over Posthumus en Zuid-Afrika National Archives and Records Service (NARS)

  Engeland
  ´Hi, My name is Roger - Ik Vonen England, I have always been puzzled by the origin of the name, Niet Nederlands spreke! ( I understood some)

  Best Wishes
  Roger Posthumus

  Captain P.B. Posthumus Horton,
  61st Foot, killed at Salamanca, 22nd July 1812.
  Op:
  British army officer casualties 3

  Posthumus HILL
  Op: Sandie's family history en
  Posthumus HILL.. an unusual first name. How did he come by it?

  From: EricJohnsonWRG@aol.com
  Subject: POSTHUMUS BUSH ?
  Date: Mon, 10 May 2004
  This might seem at first like a fairly stupid question but has anyone any knowledge of a POSTHUMUS BUSH from the Bradford on Avon area?
  Op: ENG-WILTSHIRE-L Archives

  Sir Posthumus

 • Sr Thomas Posthumus Hoby. [wapen] Argent 3 bottoms gules, in dexter chief a crescent gules for difference. Brother of Sir Edward, Constable of Queenborough. Archaeologia Cantiana Vol. 58 - 1945 page 24
  COATS OF ARMS IN QUEENBOROUGH CASTLE. By B. H. D’Elboux, M.C., M.A., F.S.A.
  Over zijn vader: Sir Thomas Hoby David Nash Ford's Royal Berkshire History.
 • Watson. Henry, of Newtonkine, West Riding, Yorkshire
  Examination by Sir Thomas Posthumus of Henry Watson as to the whereabouts of his brother John who is accused of horse theft 1638.
  De bron hiervan op internet 'http://www.rcseng.ac.uk/services/library/collections/manuscripts/manuscripts_w_html' is verdwenen.

  Sir John Sydenham, 1st Bart of Brimpton (d 1642)
  m. (1638) Anne Hare (dau of Sir John Hare of Stow Bardolph)
  (i) Sir John Posthumus Sydenham, 2nd Bart of Brimpton (b 1642, d 1696)
  m1. Elizabeth Poulett (dsps, dau of John Poulett, Lord)
  Bron / source: 'http://www.stirnet.com/HTML/genie/british/ss4tz/sydenham2.htm#link1'

  2. Lady Mary Herbert, mar. as his second wife Sir John Posthumus Sydenham, 2nd Bt. MP, of Brympton, co. Somerset, and had issue
  Bron / source: 'http://www.cracroftspeerage.co.uk/online/content/Pembroke1551.htm'  Thursday, June 26, 2008
  Fathergone Dinley.
  Fathergone was born in Boston on the 25th of 10th month (December — Thanks, Lori!), 1638.* He was, obviously, a posthumous child. His baptismal record calls him "Fathergone son of William Dyneley our gone brother" (see Boston Births, Baptisms, Marriages, and Deaths 1630-1699, published by the Boston Record Commissioners in 1883, pg. 7).

  *Note: I am not quite sure how to interpret the First Church's use of month names. Since they were still using the Julian calendar, the first day of the year would have been Lady Day (March 25th), but I'm not sure which month is "1st month." March? April? If anyone is more knowledgeable about this issue, please help me out. For now, I'll just quote the original dating system so I don't misinterpret it.
  Bron: Vast Public Indifference

  Wednesday, July 2, 2008
  Posthumus Ditchfield
  There's a chance that
  Posthumus Ditchfield

  is a designation rather than a name. Sometimes, birth records will say "Stillborn" where a first name would usually appear and it is possible that "Posthumus" might appear in place of an as yet unnamed posthumous baby's given name. However, I have never seen a live birth recorded without giving the baby's name. I think that Posthumus Ditchfield, son of Thomas and Anne Ditchfield (b. August, 1645 in Boston), may have been his real name — an unusual, but not a unique name.
  Bron: Vast Public Indifference

  Posthumus en de wapenhandel

  Topic: Wie weet iets van de 'Collectie Posthumus'
  Het gaat kennelijk om het Atelier voor heraldische kunst van W.J.D. Posthumus uit Amsterdam:


  Bron: Familie wapens


  Bron: stamboomvragen.nl


  in het nieuws
  Van tijd tot tijd verschijnt de naam Posthumus in kranten, tijdschriften en internet nieuwssites. Mocht u een bericht tegenkomen meldt mij dat, waarna het eventueel in deze rubriek opgenomen kan worden.

 • Actueel nieuws

  Lesgeven zonder tafels en stoelen
  Meta Posthumus e-mailde mij o.a.: In april ben ik samen met mijn zus naar Ethiopië geweest om daar kennis te maken met hun onderwijs en lessen te geven. Er hebben twee uitgebreide artikelen in BN/DeStem gestaan, waarvan 1 in dagboekvorm.
  Groeten Meta Posthumus, Rucphen

  Oh ja, mijn vader en opa (beide Leo Posthumus) komen uit Roosendaal.

  Lees de verslagen van bndestem.nl van 1 april en 27 mei 2006 op de pagina:
  > > > >
  deeltijdstudenten
  En: 14 oktober 2006 Ruim 14.000 euro opgehaald voor Edukans.


  Het woord 'sport'
  'Let eens op die kloeke opgeschoten mannen door sport ontwikkeld,' schreef Simon Gorter, de vader van dichter Herman, in 1866. Deze zin wordt beschouwd als de geboorte van het woord 'sport' in de Nederlandse taal. Pieter Breuker van de Universiteit van Groningen heeft nu veel oudere vermeldingen gevonden. Hij schrijft dat in de nieuwsbrief van Stichting De Sportwereld.
  . . . .
  'Maar het cricket is ook een spel, waaraan zich zoowel de eerste lord als de armste werkman kan verlustigen, en het heeft daarbij boven alle overige Engelsche sports (vermakelijkheden) nog dit voor, dat het zich minder voor zulke ontzettende weddingschappen schikt, als waarvan de Engelschen liefhebbers zijn, dewijl het niet in weinige minuten beslist is, maar dikwijls dagen lang duurt.'
  Dit moet de langste en ingewikkeldste zin zijn die ooit is verschenen op een weblog over sport.
  Maar toen gingen collega's van Breuker, Simon Reker en Jan Posthumus, zoeken en keken in Algemeene Kunstwoordentolk van 1847, waarin sport is opgenomen. Er staat:
  'Spel, scherts, grap, uitspanning, tijdverdrijf, kortswijl; landelijk vermaak, veldvermaak, inz[onderheid] alle ligchaamsoefeningen en uitspanningen, die vaardigheid, kracht en stoutheid vorderen als: paardenwedloopen of harddraverijen, jagt, wedloopen, wedstrijden van allerlei aard'.
  Lees het hele artikel op: www.sportgeschiedenis.weblog.nl

  Google


  Posthumus in het nieuws:
 • Actueel nieuws

  Archief Posthumus in het nieuws:

 • 2005
 • 2004
 • 2003
 • 2002
 • 2001
 • 2000
 • 1999
 •   Bekende Nederlanders

 • Claire Posthumus
 • Geertje Posthumus-Zandstra
 • Hans Posthumus
 • N.W. Posthumus
 • Sita Posthumus
 • W.H. Posthumus-van der Goot
 • balk.gif
  Vorige pagina: Genealogie Posthumus en genealogie, met verwijzingen naar andere websites
  Volgende pagina:
  Stamboom De stamboom van Gerrit Hielkesz.
  Bronnen Overzicht bronnen
  Foto's Inca-expeditie, Trans-Mongolië Express, Italië Openingspagina
  balk.gif
 •  
    Heeft u ook interessante informatie over Posthumus of wilt u reageren op een van de onderwerpen stuur dan een e-mail naar:
  Hans Posthumus.
   


  MoneyMiljonair het beste programma om op internet gratis geld te verdienen en vele Euro's te besparen!
  Meld je GRATIS aan en ontvang direct 1.25 Euro.