LE FRANÇAIS FAMILIER
EN CLASSE DE FLEQuiz / Meerkeuzevragen

              

Niets onderhoudender dan een quiz, vooral als er iets te winnen valt! Taalleerders kunnen individueel of in groepjes werken, als er maar competitie is. Het gaat overigens meestal om meerkeuzevragen.

              

De niet al te moeilijke quiz van ‘Het Franse Atelier’ (helemaal onderaan de pagina) wordt voorafgegaan door een introductie en gesproken toelichting in het Nederlands en Frans.   

                                         

Op TV5 Monde staat een vergelijkbare korte quiz met 12 vragen.
 

                             

De powerpoint-quiz ‘Combinez le dessin et l’expression’ (met grappige tekeningen van Ronald Kronenburg uit het woordenboek populair Frans - Nederlands) wordt op verzoek gratis via WeTransfer toegestuurd (vanwege de omvang van het bestand). Leerlingen moeten de uitdrukkingen zien te raden bij de betreffende cartoons. Wel even van tevoren het lijstje met uitdrukkingen doornemen.

                                   

De (Franse) Ecole des Trois Ponts heeft een niet al te moeilijke quiz (10 meerkeuzevragen) met woorden als bouffer, bagnole en dingue.

 
                   

Diverse quizzen (soms met pikantie plaatjes) zijn te vinden op www.quizz.biz. Type 'argot' bovenaan de pagina. Let op: ze zijn gemaakt door Franstaligen voor Franstaligen en behoorlijk pittig. Gelukkig staan de oplossingen erbij.

                                 

Voor taalleerders op een internatonale school is er een Engelstalige quiz op de site van TheGuardian (Oh, la vache!). Goede kennis van het Engelse slang is hier vereist.
 

                              

Dat geldt ook voor Funtrivia, waar je hoger scoort als je de vragen sneller beantwoordt.             

 

  | Initial design