-Home

-Woonwagensprookje

-Wie ben ik?

- Agenda

-Contact

-Links

 

Leiderschaps-training met paarden

Paarden zijn perfecte leermeesters op het gebied van staan voor jezelf, om je innerlijke leiderschap/ koningschap aan te wakkeren. Paarden nodigen ons uit in ons kracht te gaan staan en om erin te blijven. Vanuit een innerlijke rust, geaardheid, verbondenheid, respect en zelfvertrouwen zal zelfs een groot paard respect voor je tonen. Voor je stoppen en doen wat je van haar vraagt. En dit zonder spierkracht, maar door je eigen innerlijke kracht aan te spreken die je uitstraalt. Vanuit een natuurlijke leiderschapshouding zal het paard je respecteren als leider. Het leiderschap verdien je dan, zonder een gevecht of strijd aan te gaan, of door deze rol af te dwingen. En natuurlijk werkt dit natuurlijke leiderschapsprincipe  niet alleen bij paarden zo, maar bij iedereen in elke situatie.

Een goede leider straalt innerlijke rust uit, is geaard en heeft een goed overzicht waarbij het paard zich veilig voelt en ook ontspannen is.
Paarden zijn heel gevoelig voor leiderschapsgedrag. En als jij de leidersrol niet inneemt, neemt heel simpel het paard het in. Net zoals je in het dagelijks leven leiders en volgers hebt.

Een paard is een ideale gevoelige oefenpartner. Ze spiegelen en reageren direct wat jij verbaal en non-verbaal eigenlijk echt verteld en uitstraalt. Ze kunnen je precies laten zien of jij het leiderschap verstaat.

 

Geestelijk, emotioneel, energetisch en fysiek in je kracht staan is wat je in deze training leert. Je legt de basis voor het ware leiderschap ofwel koningschap, dat in iedereen aanwezig is. Waar je hier weer aan herinnert wordt.

Paarden zijn groot en kunnen imposant overkomen wat een stress gevoel kan oproepen. Je leert met innerlijke stress om te gaan.
Een paard kan onrustig worden van iets in zijn omgeving of van jouw uistraling. Je leert jezelf tot rust te brengen in een lastige situatie, waardoor je merkt dat het paard ook ontspant en kalmeert.

Je leert bewust te worden van je eigen lichaamshouding, gedachten, ademhaling, gronding en stemgebruik.

De leiderskwaliteit zoals die hier wordt aangesproken is universeel inzetbaar. In het gezin als ouder of als kind. In een groep op school of werk, binnen relaties en omgang in het dagelijks leven. De training zal je herinneren aan je oorspronkelijke staat van heel zijn en in je kracht staan. Deze basishouding zal daarom ook baad hebben bij het oplossen van emotionele innerlijke processen of groepsprocessen en zelfs bij het overwinnen van ziekte. 

Een perfecte vanzelfsprekendheid die ontstaat in het contact met paarden is dat je beide benen op de grond blijven, je hoofd leeg raakt en je hart vol stroomt.
Je zult ervaren dat je hoofd de controle zal loslaten en je hart voor je zal spreken.

In een prachtig natuurgebied waar mens, mens kan zijn en paard, paard, wordt je uitgenodigd om in volledige overgave en ontspanning  thuis te komen in je eigen KRACHT