Het Parool, 1-6-'64.


HONDERDEN JONGENS SLAAGS

Politie knuppelt in Zandvoort rel uiteen

Amsterdam, maandag,- Met gummiknuppels bedwong de Zandvoortse politie gisteren een gevecht tussen enige honderden jongelui uit Amsterdam en Haarlem en omgeving.

Een aantal van de vechters had zich gewapend met boksbeugels, ploertendoders, tafelpoten en gebroken bierflessen. Twee van hen raakten gewond: een 17-jarige Heemstedenaar liep een wond aan zijn achterhoofd op, een 21-jarige Haarlemmer een gebroken neusbeen. Na behandeling konden ze naar huis.

Vier jongens uit Amsterdam en twee uit Zandvoort werden opgesloten. Nadat proces-verbaal tegen hen was opgemaakt liet de politie hen 's avonds vrij. Tegen een uur of twee waren de jongens per brommer, met de trein of liftend aangekomen. In de Kerkstraat braken de gevechten uit, waarbij hier en daar een ruit sneuvelde.

De politie, die de rel vrij snel bedwong, had niet de indruk dat georganiseerde benden in actie waren geweest. Ze vond de herrie van gisteren maar 'een zeer zielige imitatie' van de strijd tussen Mods en Rockers in de Engelse badplaatsen.

Terug naar de krantenindex