TCM-TAICHI GEZONDHEIDSCENTRUM
HUICHUN CHINESE MEDISCHE KLINIEK   HONGYE TAICHI SCHOOL

 

Welkom bij het TCM-TAICHI GEZONDHEIDSCENTRUM!

 

Ons doel: Gezondheid behouden en opbouwen; Pijn en ziekten verwijderen.

 

Traditionele Chinese Medicijnen (TCM) is een systeem dat duizenden jaren geleden is ontwikkeld. Het is een systeem voor het diagnosticeren, behandelen en voorkomen van ziekten. Naast de unieke diagnostieke technieken en behandelmethodes, om zowel lichamelijk als geestelijk sterk te worden en te blijven, worden ook bewegingskunsten (Tai Chi en Qi Gong); goede voeding; het vermijden van stress, ingevoerd in het dagelijks leven.

Chinese geneeskunde gebruikt hoofdzakelijk een methode van analyse en synthese bij het op een macroniveau onderzoeken van de interne systemen van het menselijk lichaam en hun wederzijdse relaties met de interne en externe omgeving, in een poging begrip te verkrijgen van de fundamentele wetten die de werking van het menselijk organisme besturen, en die verkregen kennis toe te passen op de behandeling en het voorkomen van ziekten.

TCM vindt haar oorsprong in een unieke, veelomvattende en systematische theoretische structuur waaronder de theorie van Yin-Yang, het Meridiaanstelsel van het menselijk lichaam, de Vijf Elementen, Zang Fu leer en andere systemen. Elke behandeling wordt uitgevoerd volgens dit filosofische raamwerk.

De genezende werking van Acupunctuur en de Traditionele Chinese Geneeskunde is door de Wereld Gezondheids Organisatie (WHO) officieel erkend. Gedurende de laatste decennia is deze duizenden jaren oude traditionele Chinese geneeskunde uitgebreid bestudeerd en is volgens experts in en buiten China effectief en veilig gebleken. Bovendien heeft het als voordeel dat het de bijwerkingen van chemische medicijnen uit de moderne reguliere geneeskunde vermindert. Meer dan eenderde van de wereldbevolking maakt het al eeuwenlang dagelijks gebruik van het systeem.

 

Het TCM-TAICHI GEZONDHEIDSCENTRUM richt zich op iedereen, en bestaat uit twee afdelingen: HUICHUN CHINESE MEDISCHE KLINIEK en HONGYE TAICHI SCHOOL.

Als u met Chinese bewegingskunsten Tai Chi en Qi Gong uw gezondheid wil behouden en opbouwen, kunt u direct naar Hongye Taichi School.

Als u al klacht heeft, kunt u beter aan afspraak maken met Dr. Wang. Hij diagnosticeert, maakt een behandelingsplan en geeft advies.

 

 

 

--------------------------------------------------------------------------

2016© Niets van deze website mag zonder schriftelijke en voorafgaande toestemming van de webmaster worden gereproduceerd of gebruikt, anders dan het downloaden, en het bekijken daarvan op een enkele computer en/of het printen van een enkele hardcopy ten behoeve van persoonlijk, niet bedrijfsmatig gebruik.