Welkom op de website van de familie Roeleveld

Deze website is vanaf 2010 bereikbaar via www.famroeleveld.nl

De 9e Roelevelden (van de Rab) reŁnie zou gehouden worden op 18 april 2020 in Den Haag.
Neem contact op met Diny en Teun Harteveld (email: hartgraaf@teunharteveld.nl) als je geen uitnodiging hebt gehad.

Klik (links) op ReŁnies om de foto's van hun voorgaande reŁnies te bekijken.

De familie Roeleveld is een oud geslacht uit het vissersdorp Scheveningen.
Er zijn diverse familietakken, maar degene die hier in hoofdzaak beschreven wordt staat bekend als de familie 'van de Rab'.

Nakomelingen van "Kees van de Pekelharing" (Cornelis Roeleveld 1828-1870) komen ieder jaar bij elkaar voor een familiereŁnie.

De tak van Peter Roeleveld (1953) heeft ook een eigen website (www.proeleveld.nl) met een zeer uitgebreide stamboom van het geslacht Roeleveld.
Deze tak is afkomstig uit het 1e huwelijk van Krijn Krijnszn Roeleveld (1722) met Leuntje Pronk, terwijl de tak van de Rab afkomstig is uit het 2e huwelijk van Krijn met Trijntje den Heijer.

Volgens een volkstelling in 1947 bedroeg het aantal naamdragers Roeleveld in Nederland toen 780 personen, waarvan er 522 uit Den Haag en Scheveningen komen.

De stamboom gaat maar liefst terug tot 1610 en bevat sinds 2007 14 generaties en al ruim 1300 personen! En er zijn er nog veel meer!

De leden van de familie Roeleveld (tak van de Rab) komen regelmatig bijeen voor een gezellige familiereŁnie. Daar worden leuke anekdotes verteld, familieliedjes ten gehore gebracht en gezellig bijgekletst. Sfeer indrukken en songteksten vind je ook terug op deze site.
Veel van de familieleden zijn terug te vinden op Facebook. De afstammelingen van "Kees & Co" hebben daar zelfs een eigen groepspagina.

 

Webmaster: Ad van Sinttruijen (e-mail: advsint@gmail.com )
                    (echtgenoot van Tineke Roeleveld)

Datum laatste wijziging: 07-10-2020