HOME Genealogie
Genalogisch onderzoek
Stam Hermanns
Stam Valckenborgh
Stevelmans - Vrij
Sliepen - Knoben
Bidprentjes

Joannes Valkenborgh
* 05-09-1869
Ü 09-01-1930
 
 
Johannes Wilhelmus Hubertus Valckenborgh
* 16-10-1877
Ü 22-06-1948
Voor zover als we nu weten komt de stam van de familie Valkenborg uit Wessem. Een plaatsje langs de Maas nabij de Belgische grens. De tot nu toe oudste gevonden voorouder Hermanus Valckenborgh heeft een zoon Petrus, die in 1654 in Wessem gedoopt wordt. Vermoedelijk blijft het merendeel van de stam Valkenborg rond Wessem en omgeving wonen. Er is vermoedelijk ook een deel van hieruit de Belgische grens overgetrokken. Of hebben meerdere personen een partner in BelgiŽ gevonden en zijn toch in Nederland gebleven. Namen van getuigen en dergelijke die afkomstig zijn van over de grens wijzen in die richting.
Een van de latere nazaten van Hermanus, ook een Hermanus, gaat als dienstknecht werken in St.OdiliŽnberg. Vandaar uit komt hij uiteindelijk terecht in Posterholt. Daar trouwt hij met Clara van Kempen. In Posterholt wordt ook Joannes Valkenborgh geboren. Mijn andere grootvader. Deze grootvader krijgt als bijnaam 'Sjeng van Baeres Maan'. Mijn moeder "erft" dan de bijnaam: 'Tiel van Baeres'. Deze bijnaam: 'van Baeres' zullen alle kinderen van haar "erven". Ik ben dus: 'Thei van Baeres'.
Net als de naam Hermanns, komt de naam Valkenborg in nog meer schrijf varianten voor.

 
 
LET OP: Na het aanklikken van deze parenteel kan men alleen terug keren naar deze pagina met behulp van de knop VORIGE of TERUG van de desbetreffende browser.
Met [home] keer je terug naar het begin van de homepage.

Godefridus van Valckenborch krijgt it twee huwelijken een 7-tal kinderen.
Een van deze kinderen, Hermannus, wordt in 1602 gedoopt te Roermond. Deze Hermannus trouwt met Cornelia Stevens. Hun kinderen worden allemaal geboren in Wessem.
De meeste van de voorouders (en hun kinderen) blijven in en rond Wessem wonen en werken.
Een van deze nazaten, wederom een Hermanus, die in 1834 in Wessem wordt geboren, trouwt in 1867 te Posterholt met Clara van Kempen.
Hermanus Valckenborgh en Clara van Kempen zijn de grootouders van mijn moeder.

 
 
LET OP: Na het aanklikken van deze kwartierstaat kan men alleen terug keren naar deze pagina met behulp van de knop VORIGE of TERUG van de desbetreffende browser.
Met [home keer je terug naar het begin van de homepage.

Theodorus Johannes Hubertus (Thei) Hermanns is een van de achterkleinkinderen van Hermanus Valckenborgh die in 12-11-1867 in Posterholt trouwt met Clara van Kempen.
Deze kwartierstaat betreft de familie HERMANNS - VALKENBORG.
Deze kwartierstaat zou ook onder de stam Hermanns kunnen staan, maar heeft daar geen link.


[HOME Genealogie] [Genalogisch onderzoek] [Stam Hermanns] [Stam Valckenborgh] [Stevelmans - Vrij] [Sliepen - Knoben] [Bidprentjes]