terug naar homepage


wetenswaardigheden

Schiet een kogel rond de aarde. Newton's Cannon

De zeeheld Michiel Adriaensz. de Ruyter werd in 1607 geboren in Vlissingen.

De Body Mass Index of Quetelet index is een maat om aan te geven in hoeverre het lichaamsgewicht van iemand past bij zijn of haar lichaamslengte. Het getal is de uitkomst van de formule: gewicht gedeeld door lichaamslengte in het kwadraat. Voorbeeld: iemand is 1.80 m lang en weegt 78 kg. De formule is dan 78 : (1.80 x 1.80) = 24. De BMI is dus 24. Algemeen wordt aangenomen dat personen met een BMI die hoger is dan 25 een hoger gezondheidsrisico hebben.

zeilboot In 1606 ontdekte de Nederlander Willem Janszoon op zijn tocht met zijn schip "'t Duyfken" bij toeval Australië.

water Zonder voldoende bescherming van dijken en duinen zou Nederland elk etmaal tweemaal gedeeltelijk overstroomd worden bij hoog water.
Zie KNMI en Het Visserijmuseum Breskens.

kind
Opvoeden is een natuurlijk čn herkenbaar iets. We zijn immers zelf ook opgevoed! Het opvoedingsproces echter verloopt niet altijd even gemakkelijk.kleuren mengen
Mengen van kleuren:
Voeg rood toe aan groen en je krijgt geel; rood, groen en blauw geeft wit, dus ook geel en blauw geeft wit...enz. (zie afbeelding).

aardbeving

In Nederland zijn er ook aardbevingen. Natuurlijke aardbevingen komen voor in zuid-oost Nederland en gasbevingen in de gasvelden in noord Nederland.

fiets

In Nederland zijn er ca. 17 miljoen fietsen. Er komen er elk jaar ruim één miljoen bij. En …er worden ongeveer 800.000 fietsen gestolen.kat


Vrijdag de 13e komt gemiddeld 1.7 maal per jaar voor.

boom


De hoogste boom op aarde staat in China, is 110 m hoog en is 1000 jaar oud.

muziek Via de site van Jan Bos ga je naar een muziekwinkel. Hier vind je voor weinig geld een grote keuze aan CD's en DVD's.

terug naar homepage

Jeu de Boules
Frans speelt Jeu de Boules bij De Vaste Voet


familie

De familie De Crook heeft een eigen website.