Dierenarts Vendrig

Na het afstuderen van drs. A.A.A. Vendrig in 1975 aan de universiteit in Utrecht als dierenarts heeft Ton Vendrig in dat jaar de dierenartspraktijk aan de Dammerweg 111 te Nederhorst den Berg gevestigd.

Ton woont met zijn vrouw Mary en hun kinderen, hond, duiven en kippen bij de praktijk en samen met Mary wordt de praktijk in Nederhorst den Berg en Kortenhoef uitgeoefend. Er wordt zodoende eigenlijk geen gebruik gemaakt van waarneming. Dat betekent dat de praktijk zeven dagen in de week, dag en nacht bereikbaar is maar ook dat U steeds met dezelfde dierenarts spreekt. Zij investeren in een langdurige relatie met hun klanten en dier patiënten. Hiermede hopen zij met hun klanten een vertrouwensrelatie op te bouwen welke bestendig is in alle stadia van het leven van de dieren. Dit vereenvoudigt de communicatie op spannende momenten zeer. Daarnaast is een bewuste keuze gemaakt ten aanzien van hun dierenartspraktijk. De praktijk richt zich in eerste instantie op de behandeling van gezelschapsdieren oftewel huisdieren. Dit is gedaan omdat de behandeling van gezelschapdieren zoals honden, katten, geiten, schapen en knaagdieren zoals b.v. cavia's, konijnen, hamsters of woestijnratten of vogels zoals b.v. duiven, papagaaien, kanaries en parkieten een andere instelling naar dier en klant vraagt dan de behandeling van dieren welke als onderdeel van een productieproces worden gezien. Uiteraard behandelt Ton in voorkomende excessieve gevallen, indien noodzakelijk ook andere dieren.

In de dierenartspraktijk te Nederhorst den Berg wordt onderzoek gedaan, diagnose gesteld en daarna de behandeling van de dieren geadviseerd, eventueel door het voorschrijven van medicatie. Soms moet bij deze behandeling chirurgisch worden ingegrepen. In veel gevallen kan dit soort ingrepen zelf in de kliniek worden uitgevoerd. De kliniek is geoutilleerd voor de meest ingrijpende operaties en Ton is daartoe op basis van zijn opleidingen en ervaringen gekwalificeerd.

Uit hoofde van zijn functioneren als dierenarts is Ton op diverse manieren betrokken geweest bij de zorg voor de dieren in de regio. Zo is hij jarenlang betrokken bij de vogelopvang in het Gooi en bij de dierenbescherming en trad hij lange tijd op als arts voor een duivenvereniging. Hij heeft een boek geschreven over het houden van geiten en maakt zich regelmatig sterk om ook de omstandigheden voor de dieren in de regio in stand te houden.

Ten einde de dierenliefhebbers in Kortenhoef en omstreken ter plaatse behulpzaam te zijn is in 1980 een dependance geopend aan de Kortenhoefsedijk 43b te Kortenhoef. In deze dierenartspraktijk in Kortenhoef wordt onderzoek gedaan en de behandeling voor de patiënt ingesteld en zo ook eventuele eenvoudige ingrepen zoals het castreren van katers. Chirurgische ingrepen en het maken van echo's of röntgenfoto's worden in de praktijk te Nederhorst den Berg verricht.

De beide praktijken verzorgen een gebied binnen een cirkel van ca. 20 km om Nederhorst den Berg en Kortenhoef zodat aan klanten en patiënten behalve uit deze plaatsen ook uit s"Gravenland, Ankeveen, Nigtevecht, Vreeland, Weesp, het Spiegel te Bussum, de Hilversumse Meent en Hilversum Zuid consult wordt gegeven.

Indien U op een grotere afstand van de praktijken gesitueerd bent lijkt een relatie met onze praktijk -anders dan in bijzondere gevallen- om praktische redenen niet haalbaar. In alle andere gevallen zullen wij onze kennis, ervaring en invoelingsvermogen graag ter beschikking stellen teneinde Uw dierbare dierenvrienden gezond te houden en/of weer gezond te maken. Tot ziens of horens zouden wij willen zeggen en de groeten van Ton en Mary

.