Verslag NK Acrobatisch Rock ‘n’ Roll op 1 juni 2002 in Amsterdam

Op een zonnige middag in het Amsterdamse Zonnehuis begonnen de voorronden van het NK. Alle voorronden zijn een ‘general look’ zodat de Rock ‘n’ Roll juryleden, bestaande uit Guus Verspaandonck uit Eindhoven, Nico Ponne uit Badhoevedorp en Marleen Vermeulen uit Leidschendam, rustig kunnen opwarmen. Ook voor de paren was het lekker om de vloer te verkennen. De Youth en Junioren dansen voor de gelegenheid gezamenlijk in dezelfde serie. Wat kunnen die kleintjes toch dansen! Daarna was het de beurt aan de D-klasse, gevolgd door de C-klasse, met maar liefst 4 Nederlandse koppels. Waar zouden we toch zijn zonder die sportieve Belgen. Ook de B-klasse is een Belgische aangelegenheid. In de A-klasse zijn de Nederlanders weer in de meerderheid. Omdat het Open Nederlands Kampioenschap op het laatste moment een uur is vervroegd kunnen Johnny & Nathalie de voorrondes niet meedansen.

In het avondprogramma laten de Youth en de Juniors nog eens mooi zien hoe jong je al met deze mooie danssport kunt beginnen. In de Youth worden Sander & Marijke van Rock fifty-5 Open Nederlands Kampioen en bij de Juniors zijn het Ken & Britt, wederom van Rock fifty-5, die de beker mee naar huis nemen. Dan mogen de senioren in de D-klasse aan de slag. Open Nederlands Kampioen in deze klasse worden Guy & Ilse van de Rock Wippies. In de C-klasse kunnen we al genieten van mooi uitgevoerde acrobatische combinaties, zoals onder meer te zien valt bij Joost & Mariska van Springfever. Ook in deze klasse gaan de Belgen met de prijzen aan de haal. Eerste in deze klasse worden Wim & Sara van de Rock Wippies.

Hierna is het de beurt aan de voettechniek van de B-klasse. Kenny & Cynthia laten een prachtige show zien en worden dan ook terecht 1ste in dit onderdeel. Vervolgens mogen we het voetenwerk van de A-klasse aanschouwen. Vooral de voettechniek van Johnny & Nathalie imponeert. Maar dat mag je ook verwachten van de Nr.4 van de wereldranglijst.

Zo’n anderhalf uur laten mogen de B- en de A-klasse nog een keer dansen. Dit keer met acrobatiek. In de B-klasse is het genieten van de mooie combinaties van alle drie de Belgische paren. In de einduitslag worden Kenny & Cynthia 1ste in de B-klasse. In de A-klasse zien we Reinier & Sacha van Jumping Spectacles uit Utrecht. Zij dansen een solide acrobatiekronde, wat ze uiteindelijk de 2e plaats oplevert. Erwin & Diana van Springfever moeten genoegen nemen met een 3e plaats. Het toetje in de finale wordt gegeven door Johnny & Nathalie. De acrobatieken zijn om van te smullen, vooral de kogel is een schoonheid om naar te kijken (en heeft wel wat weg van de kogel van voormalig Wereldkampioen Andreas & Beate Wolf). Het dak van het Zonnehuis gaat eraf; een staande ovatie is het deel van de Nederlands Kampioen A-klasse 2002.

Foto: Erik van Halder

Richard & Marleen Vermeulen

Uitslagen Open Nederlands Kampioenschap Rock 'n' Roll 2002

Rock 'n' Roll A

Plts Naam heer Naam dame Dansschool
1 Johnny Coomans Nathalie van Iersel B '52 Nederlands Kampioen
2 Reinier Bikker Sacha Peters Jumping Spectacles
3 Erwin Wolf Diana Menzel Springfever

Rock 'n' Roll B

Plts Naam heer Naam dame Dansschool
1 Kenny Phillipaerts Cynthia Bomboi Rock-Fifty-5 (B) Open Nederlands Kampioen
2 Robby Ariën Elke Geluykens Rock-Fifty-5 (B)
3 Tim Goeyvaerts Inge de Muyer Rock Wippies (B)

Rock 'n' Roll C

Plts Naam heer Naam dame Dansschool
1 Wim Geens Sara Jansen Rock Wippies (B) Open Nederlands Kampioen
2 Nicky Verbeek Evi Stuyck Rock Wippies (B)
3 Martijn van Dongen Nicky Beeking Eddy Bogaard Nederlands Kampioen
4 Joost Burger Mariska Visser Springfever
5 Joost van Kessel Laura Koopmans Jumping Spectacles
6 Jerome van der Kruit Maartje van de Ven Jumping Spectacles

Rock 'n' Roll D

Plts Naam heer Naam dame Dansschool
1 Guy Verbraeken Ilse Verbraeken Rock Wippies (B) Open Nederlands Kampioen
2 Kurt Poels Dorothy Dupont Rock Wippies (B)

Rock 'n' Roll Junioren

Plts Naam heer Naam dame Dansschool
1 Ken van Ouytsel Britt van Ouytsel Rock-Fifty-5 (B) Open Nederlands Kampioen

Rock 'n' Roll Youth

Plts Naam heer Naam dame Dansschool
1 Sander Borgers Marijke Goots Rock-Fifty-5 (B)
2 Bram Struyck Tiffany van den Bulck Rock Wippies (B)
3 Gregory Bruinincx Junie Pluym Rock Wippies (B)
4 Bart Rijmenams Yasmine Peeters Rock Wippies (B)
5 Sammy Hannes Yoni Hannes Rock Wippies (B)

Formation Rock 'n' Roll

Plts Naam team Dansschool
1 Rock-Fifty-5 Rock-Fifty-5 (B) Open Nederlands Kampioen