TV-opnames NCRV programma Rootz – 8 maart 2008

Pieter & Ron

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Juliëtte & Marijke

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Opkomst

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

dansen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eindpose Pieter & Marijke

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

opkomst families

Eindpose families met Ron & Pieter

Marijke als jury

Marijke & Jochem

Toen we op woensdag 27 februari te horen kregen dat Richard en Marleen gevraagd waren om een Rock & Roll dans te doen voor een nieuw tv-programma waren we meteen enthousiast. Het gaat om een spelprogramma waarbij twee families tegen elkaar strijden door middel van speciale opdrachten. Van iedere familie zijn 10 leden aanwezig. Aan de hand van een cryptische omschrijving moeten de captains (kinderen van 10-12 jaar) inschatten welk familielid ze het beste in kunnen zetten. 

Richard en Marleen konden op de opnamedag zelf niet maar hadden daarom aan Pieter & Marijke en Ron & mij gevraagd of wij dat zouden willen en kunnen. Aangezien we alle vier in een showteam van Rock & Roll hebben gezeten durfden we de uitdaging wel aan. Graag zelfs. 

We hadden de opdracht om op een Rock & Roll nummer een showtje van één minuut samen te stellen. Deze dans zou dan aan twee kandidaten van het programma geleerd moeten worden; binnen 15 minuten.! 

Uiteindelijk, na heel veel overleg met de productie (over de muziek, de kleding, de dans en dat soort dingen) en na elke avond oefenen was het dan vandaag eindelijk zover. Om 09:30 uur werden we in de studio in Hilversum verwacht. We werden daar vriendelijk ontvangen en naar onze kleedkamer (met eigen toilet én douche!) gebracht. We waren werkelijk van alle gemakken voorzien. Een koffiekar stond om de hoek op de gang en er waren koeken en chocolade-eitjes en dergelijke in overvloed. 

Ineens werden we uit de kleedkamer ‘getrokken’ om een camera-check te doen. Oeps. Dat was even hectisch maar het ging wonderwel heel erg goed. We konden dus weer terug naar onze kleedkamer. In de tussentijd mochten we ons nergens laten zien want de kandidaten mochten ons nog niet zien om te voorkomen dat ze de opdracht zouden kunnen raden.

We hadden in de tussentijd (in overleg met de productie) besloten welke kleding we aan zouden trekken; de NCRV had hier ook een uitgesproken mening over en daaraan wilden we zoveel mogelijk tegemoet komen. Dit betekende dat Ron zijn kwaliteiten als (ex‑)huisvader tentoon mocht spreiden: ik zou een rok aantrekken die 4 maten te groot was maar goed bij de rok van Marijke paste. Ron heeft toen de rok voor mij op maat zitten maken. 

Heel onverwachts werden we wéér uit de kleedkamer gehaald. Dit keer om een ‘come-back-check’ te doen. Of te wel hoe het eruit zal zien als er met de kandidaten gedanst zou worden. Daarna hadden we weer vrijaf en konden we naar de make-up en haarstyling. De heren kregen een poedertje op tegen het glimmen en de dames werden grondig onderhanden genomen; bijna onderkenbaar zelfs, maar we waren dik tevreden.! Daarna was het tijd om te gaan lunchen. Ook de lunch was werkelijk perfect geregeld: broodjes gezond, kroket, kaas, worst alles was er.

Nu begon het toch wel spannend te worden; de tijd van de opname kwam steeds dichterbij. Nadat we ons omgekleed hadden en de make-up nog een keer bijgewerkt was, hebben we achter de schermen op de tv de opnames zitten volgens totdat we een cryptische omschrijving in beeld zagen verschijnen die wel erg bij ons zou kunnen passen. En prompt werden we weer gehaald om naar de opnamestudio te hollen. 

De kandidaten die waren geselecteerd waren een meisje en een jongen. Dat beloofde dus wel een hilarische ‘come-back’. Maar eerst mochten we ons eigen dansje laten zien. Onze dans ging goed: het publiek was laaiend enthousiast. Jammer genoeg werd door een familie de Joker ingezet en werd de jongen verruild voor een meisje. Toen kwam misschien nog wel de grootste uitdaging. Deze twee dames in zeer korte tijd in een jurk met petticoat hijsen én ze een Rock & Roll dansje leren…… Dat ging wonderwel erg goed. De dames waren enthousiast en niet bang dus dat scheelde. 

Ook tijdens de ‘come-back’ met de kandidaten dansten Ron en Pieter alsof hun leven ervan afhing. De ene dame liet zich net even wat makkelijker sturen dan de ander en die won dan ook het ene punt dat er te vergeven was. 

Toen was het klaar; onze opdracht zat erop. Als we dat wilden dan zouden ze ons ook nog afschminken maar aangezien we vanavond toch nog een Rock & Roll feest hebben vonden we dat eigenlijk zonde en hebben we het lekker laten zitten. Een kwestie van omkleden, afscheid nemen en weer naar huis. We kregen als dank ieder nog een VVV-bon en een fles wijn mee. Dat was een erg leuke verrassing. 

Op de terugweg hebben we telefonisch nog even contact gehad met Richard en Marleen die uiteraard erg benieuwd waren hoe het was gegaan. We konden ze geruststellen; alles was goed gegaan en we hadden van alle kanten complimenten gekregen.  

We kijken met z’n vieren terug op een erg leuke ervaring en een erg gezellige dag. We hebben gelachen, gezweet, lekker gekletst, geknald en een goede show neergezet. Het was een uniek kijkje achter de schermen van de wereld die televisie heet. Als er ooit nog eens zo’n vraag/aanbieding komt, dan houden we ons van harte aanbevolen.! 

En dan straks het spannendste: de uitzending op tv. Hoe komen we in beeld? Wat hebben ze ingezoomd? Wat hebben ze juist weggelaten of gemist? We weten het nog niet; we gaan het straks zien. 

Als je het gemist hebt of nog terug wilt kijken, kijk dan op: www.uitzendinggemist.nl bij NCRV – Rootz van 8 maart 2008. Of bekijk de uittzending via de website van Rootz.

Update 21-03-2008:

Het TV optreden bij Rootz van alleen Pieter, Marijke, Ron en Juliëtte kun je hier bekijken.

Juliette Meurs-Troch

(alias Jumping Juliette)