Verslag Wereldkampioenschap Acrobatische Rock & Roll 2004

In het Zuid Duitse München vond op 5 en 6 november 2004, het wereldkampioenschap Acrorock plaats.
Voor Nederland kwamen de regerend wereldkampioenen Johnny en Nathalie aan de start.
Zij gingen voornamelijk de strijd aan met de Franse koppels om de titel in Nederlandse handen te behouden. Het beloofde een spannend duel te gaan worden.

Het Franse koppel Carlos Estevez en Sandie Lille Palette had bijna alles voorafgaande aan dit WK gewonnen en stonden ruim aan kop op de Worldrankinglist.
En dan waren er ook nog Christophe Payan met Diane Eonin en Alexis Chardenoux met Fanny Delebecque. Ook deze 2 koppels scoorden hoog dit jaar.

De voorronden vonden plaats op vrijdagavond. Er moest zo als gebruikelijk een voettechniek ronde en acro ronde gedanst worden. De favorieten dansten zich zonder problemen naar de halve finale toe.
Hierbij hadden zich ook terecht geplaatst het sympathieke Belgische koppel Wim Wouters en Griet Verheyen. Zij dansten zich overtuigend een ronde verder.

Zaterdag werd deze halve finale acrobatiek verdanst. Alle grootte favorieten kwamen hier zonder problemen door. Helaas voor Wim en Griet verliep hun optreden wat minder goed als tijdens de voorronde.
Zij werden uitgeschakeld. De finale zou een Nederlandse/Franse(3x)/Duitse(2x) en Tsjechische aangelegenheid worden.

Als eerste moest er een verplichte acroronde gedanst worden met de volgende 4 acro's;
Propeller, Salto voorwaarts uit Bettarini, instap salto gehoekt en de instapdode.

Dit begon gelijk al met een domper want Carlos Estevez en Sandie Lille Palette hadden een weigering voor hun instapsalto gehoekt. Dit was erg jammer want er viel een stuk wedstrijdspanning weg. De andere paren dansten zonder grote problemen door.

Carlos en Sandie werden dus laatste en de Nederlanders eerste. Tweede werden hier Payan/Eonin. Derde de Duitsers Euringer/Baumann.

De volgende ronde was voettechniek.
Deze werd gewonnen door Carlos Estevez en Sandie Lille Palette. Het tot dan toe tweede staande paar Payan/Eonin had hier echter een mindere ronde, Christophe Payan viel tijdens een snelle draai op de grond.

De stand werd nu,
1e Johnny & Nathalie
2e Euringer & Boumann
3e Estevez & Lille Palette

De strijd was toch weer aardig open. Alleen Payan & Eonin leken uitgeschakeld voor een podium plek.

De vrije acroronde moest de doorslag gaan geven.

Deze ronde bracht veel spanning en mooie acrobatische elementen. De paren van de top 3 konden allemaal op het podium blijven. Alleen rukten Carlos en Sandie op naar plaats 2. Zij dansten vier dubbele salto's en 1 anderhalve. De moeilijkheidsgraad was geweldig hoog, echter de uitvoering kon beter. Het Duitse paar Euringer & Baumann werd dus derde. Johnny en Nathalie werden opnieuw terecht wereldkampioen en mogen hun titel in 2005 gaan verdedigen in Nederland.

Wij van Razzle Dazzle zullen er zeker weer bij zijn!.

Met sportieve groet,
Erwin Wolf.