Met je hond langs langeafstandspaden
Driekwart Limburg
naar beginpagina

Gids: Driekwart Limburg is een door mij zelf ontworpen wandelroute langs de grenzen van Limburg met Duitsland en Belgiƫ. De einden van de route liggen in Spijk, op de noordoever van de Rijn, en in Thorn.
Ik heb de route gemaakt in het kader van mijn project om samen met de hond een rondwandeling langs de randen van het vasteland van Nederland te maken. Voor 80% konden we daarbij gebruik maken van bestaande wandelroutes.
We zijn in juni 2014 in Thorn begonnen aan het Grenslandpad. In oktober 2014 gingen we in Sluis verder met het Nederlands Kustpad om in april 2015 Bad Nieuweschans te bereiken. In juni 2015 gingen we verder met het Noaberpad van Bad Nieuweschans naar Kleef. Maar voor het laatste stuk, van de Rijn via Vaals terug naar Thorn was er geen geschikte wandelroute. En die heb ik dus zelf gemaakt. In april 2016 waren we terug in Thorn.
Driekwart Limburg is 365 kilometer lang en, ik mag wel zeggen: uitstekend geschikt om met een hond te bewandelen.
Van de route heb ik geen beschrijving gemaakt, maar wel een gps-track. De route kan je zien op RouteYou. Daar kan je ook kaartjes van afdrukken en de gps-track downloaden. zie de website en ook het

Gelopen: van oktober 2015 tot april 2016. zie fotoverslag Spijk-Sittard en fotoverslag Sittard-Thorn

Op- en aanmerkingen en aanvullingen:

naar boven
naar beginpagina

voor het laatste bijgewerkt: 2013-10-25