Met je hond langs langeafstandspaden
Friese Woudenpad
naar beginpagina

Gids: Friese Woudenpad, Kuierje troch Fryske Wâlden, zie de website en ook het wijzigingsoverzicht.

Gelopen: tussen mei en juli 2017.

Hindernissen en verboden voor honden

Kaart 1: Op het traject tussen de Waddenzeedijk (het splitsingspunt met het Noordzeekustpad) en punt 2 moeten een paar hoge hekken met overstapjes worden gepasseerd. Het alternatief is om vanaf de uitspanning Hoek van de Bant langs de proviciale weg te lopen.

Kaart 3: Op het traject tussen de Waddenzeedijk (het splitsingspunt met het Noordzeekustpad) en punt 2 moeten een paar hoge hekken met overstapjes worden gepasseerd. Het alternatief is om vanaf de uitspanning Hoek van de Bant langs de proviciale weg te lopen.


Kaarten 4, 5 en 6: Het in de gids beschreven hondenalternatief gaat welbeschouwd om het voor honden verboden laatste stukje van 100 meter tussen de Skieppereed en het fiets/wandelpad (Jaachpad) langs het Grootdiep (zie kaart 6). Wij zijn zelf de Skieppereed uitgelopen tot Oostrum om daarna bij de scheepswerf (vlak voor punt 6) weer op de gewone route te komen.

Kaart 11: In het tegelpad direct ten noorden van de oude zeedijk liggen een paar veeroosters. Het alternatief is om via Dykshoarme te lopen.

Geschiktheid voor de hond
Als je in staat bent met je hond een paar veeroosters te passeren, heeft het Friese Woudenpad alleen in de eerste kilometers een paar lastige obstakels. En er is één voor honden verboden traject maar dat heeft goede alternativen. Afgezien hiervan is het Friese Woudenpad een hele fijne wandelroute om die samen met je hond te doen.

Op- en aanmerkingen en aanvullingen:

naar boven
naar beginpagina

voor het laatste bijgewerkt: 2018-07-02