Met je hond langs langeafstandspaden
Graafschapspad
naar beginpagina

Gids: Graafschapspad, Wandelplatform-LAW, 2e druk, ISBN 9071068447, zie de website en ook het wijzigingsoverzicht.

Gelopen: in mei en juni 2015. zie fotoverslag

Hindernissen en verboden voor honden

Kaart 15: Het Pad voert noordelijk van wegwijzer 12039 door een parkje achter Villa Ruimzicht langs. Aan de Doesburgse kant van het traject door het parkje staat een bord dat suggereert dat het pad verboden is voor honden. Bij de andere ingangen van het park heb ik zo'n bord niet zien staan. Maar dit bord was voor mij aanleiding om door het park langs de voorkant van Villa Ruimzicht te lopen, wat de gelegenheid gaf dit mooie gebouw in al zijn glorie te aanschouwen en te fotograferen.

Kaarten 19, 20 en 21: Tussen de uitspanning 't Zwarte Schaar en de boerderij Spaensweert is de IJsseldijk verboden voor honden. De alternatieve route levert een verkorting op van 1,3 km.

Kaart 21: Op warme zonnige dagen moet je er rekening mee houden dat het dek van de veerpont tussen Bronkhorst en Brummen te heet voor hondenvoeten is (er is geen schaduw op de veerpont). Mocht dat het geval zijn dan adviseer ik je het stuk tussen Doesburg en Brummen over te slaan. Er is een goede openbaar vervoerverbinding tussen beide plaatsen.

Geschiktheid voor de hond
Het Graafschapspad is landschappelijk, hoewel je dat niet op het eerste gezicht zou zeggen, een redelijk afwisselend pad. Het voert veel over onverharde wegen en paden. Jammer is echter dat het mooie traject over de IJsseldijk tussen Doesburg en Bronkhorst voor een groot deel verboden is voor honden en het alternatief niet echt aantrekkelijk is. Maar alles overwegende beoordeel ik het Graafschapspad als een aantrekkelijk pad dat geschikt is om met de hond te lopen.

Op- en aanmerkingen en aanvullingen:

naar boven
naar beginpagina

voor het laatste bijgewerkt: 2015-07-12