Met je hond langs langeafstandspaden
IJsselweg Wandelroute
naar beginpagina

Gids: IJsselweg Wandelroute, NWB, 3e druk 2008, zie de website met het wijzigingsoverzicht.

Gelopen: november 2013, als onderdeel van een wandeltocht van Arnhem naar Hasselt, langs IJssel en Zwarte Water. zie fotoverslag

Hindernissen en verboden voor honden

Kaart 4: De status van het wandel/fietspad op de dijk langs de monding van het Twentekanaal tussen de driesprong ter hoogte van de boerderij Nijhuis en de spoorbrug over het Twenteknaal is onduidelijk. Aan de beide uiteinden staan bordjes van het Waterschap "verboden voor honden". Maar er staat ook een bordje "honden aan de lijn", terwijl er langs één toegang tot dit pad geen enkel bordje staat. Uit contact met het Waterschap Rijn en IJssel is mij gebleken dat voorshands er vanuit moet worden gegaan dat het wandel/fietspad verboden voor honden is.
Alternatief:
--> Ga op driesprong ter hoogte van boerderij Nijhuis links af (Valkeweg). Na 300 meter op kruispunt bij inrit boerderij rechts aanhouden. 30 meter verder landbouwweg aan rechterhand negeren. &0 meter verder op driepsrong links aanhouden, Valkeweg blijven volgen. Op kruising rechtsaf (Mettrayweg). Door tunneltje en dan rechtsaf. Aan het einde linksaf, spoorbrug onderdoor, waarmee je weer op het Pad bent.
<-- Na onder de spoorbrug doorgegaan te zijn, rechtsaf (Mettrayweg). Op driesprong bij verkeersweg linksaf door tunneltje. Eerste kruispunt linksaf (Valkeweg). Op driesprong rechts aanhouden. Na 70 meter landbouwweg aan linkerhand negeren. Na 30 meter op kruispunt bij inrit boerderij links aanhouden (Valkeweg). Aan het einde bij driesprong rechts aanhouden, waarmee je weer op het Pad bent.


Geschiktheid voor de hond

De IJsselweg Wandelroute is landschappelijk gezien een aantrekkelijk pad. Het pad voert veel over wandelpaden en halfverharde binnenwegen. Alleen tussen Dieren en Wichmond ervoer ik vervelende stukken: hier loop je in totaal zeven kilometer langs drukke provinciale wegen en over tamelijk drukke binnenwegen.

De IJsselweg heeft geen obstakels voor de hond. Er is één voor honden verboden traject met een in praktische zin aanvaardbaar alternatief.

Alles overwegende beoordeel ik de IJsselweg Wandelroute als een tamelijk aantrekkelijk pad dat goed geschikt is om met de hond te lopen.

Op- en aanmerkingen en aanvullingen:

naar beginpagina

voor het laatste bijgewerkt: 2013-12-16