Met je hond langs langeafstandspaden
Waarom deze website?
Tussen november 2010 en april 2018 wandelde ik met mijn airedale terrier Che zo'n 35 รก 40 keer per jaar een stuk van een langeafstandswandeling of streekpad. Hier vind je fotorapportages van deze wandelingen.

Bij het maken van die wandelingen was het vaak onzeker wat de hindernissen zouden zijn voor de hond. Dat zouden niet in de gidsjes vermelde voor honden verboden trajecten kunnen zijn. Maar ook fysieke hindernissen in de vorm van hekken waar je overheen zou moeten en veeroosters. En soms zouden dieren een belemmering kunnen vormen. Bijvoorbeeld als een kudde Schotse runderen een in- of uitgang van een begrzingsgebied zou blokkeren.

Informatie over de geschiktheid van wandelpaden voor honden is echter schaars. De gidsjes van de diverse langeafstandswandelpaden en streekpaden geven daar maar ten dele, en soms slechts op indirecte wijze, informatie over. Ik dacht daarom in een behoefte te voorzien door van de paden die ik samen met mijn hond gelopen heb een overzicht te geven van de hindernissen voor de hond die ik ben tegen gekomen. Waar dat op zijn plaats is, ben ik ook zo vrij geweest een advies inzake de geschiktheid van het betreffende pad te geven.

Dit soort informatie moet bijgehouden worden om bruikbaar te blijven. In de loop der tijd veranderen paden en komen er nieuwe gidsjes uit. De veranderingen die daarvan het gevolg zijn heb ik niet bijgehouden. Maar als je op- of aanmerkingen of aanvullingen hebt, laat het dan weten:

Wim Edelman

voor het laatst bijgewerkt: 2018-07-03