Met je hond langs langeafstandspaden
Pionierspad
naar beginpagina

Gids: "Pionierspad, Wandelen op de bodem van de Zuiderzee", Wandelplatform-LAW 2004. zie de website en ook het wijzigingsoverzicht.

Gelopen: Van novmber 2017 tot april 2018 via de alternatieve route oostelijk van Lelystad. Zie fotoverslag

Hindernissen en verboden voor honden

Kaart 4: Een paar honderd meter na punt 4 gaat door een routewijziging de route over een parallel aan het Jonenpad lopend klompenpad. Dit klompenpad is verboden voor honden. Blijf daarom op het Jonenpad.

Kaart 5: Het wandelpad op de dijk langs het Vollenhovenkanaal is weliswaar niet verboden voor honden, maar er moeten wel hoge hekken met overstapjes worden gepasseerd. Het alternatief is om op het fietspad langs de provinciale weg blijven. Als je de links van de weg staande bedrijfsgebouwen voorbij bent kan je, linksaf slaand, voor het laatste deel tot aan de Voorstersluis een wandelpad door een stukje van het voormalige waterloopkunidg laboratorium nemen.

Kaart 9: Het wandelpad tussen de zuidpunt van Schokland en het aansluitende deel over de Ketelmeerdijk tot Schokkerhaven is verboden voor honden. Het alternatief is om vanaf de zuidpunt via het fietspad naar de Palenweg te lopen en om vervolgens over de onder aan de dijk gelegen Ramsweg naar Schokkerhaven te gaan.

Kaart 9: De Ketelmeerdijk tussen Schokkerhaven en de Ketelbrug is verboden voor honden. Als alternatief kan de Ketelmeerweg worden gevolgd.

Kaart 10: Het Ketelbos is verboden voor honden. Het alternatief is om via de weg om het bos heen te lopen.

Kaart 16: De Knardijk is verboden voor honden. Er is feitelijk geen alternatief. Dat was ook de reden dat ik de alternatieve route oostelijk van Leleystad heb gelopen.

Kaart 25: Het Hulkensteinsebos is verboden voor honden. Het alternatief is om via de Nijkerkerdijk en de Slingerweg om het bos heen te lopen.

Kaart 27: Het pad over het landtalud om van de Gooimeerdijk in het Cirkelbos te komen is verboden voor honden. Het alternatief is om over de Gooimeerdijk verder te lopen en via de Musweg naar het 2e stuk Cirkelbos te gaan.

Kaart 29: De laatste paar honderd meter voor punt 29 over een fietspad door de begraafplaats is verboden voor honden. Het alternatief is om linksom de begraafplaats naar de Gooimeerdijk te lopen.

Kaart 30: Het zwemstrand tegenover de wijk "De Wierden" is verboden voor honden. Het alternatief is om het strand heen lopen tot waar de bosjes aan de westkant van het strand beginnen (bij een toiletgebouw).

Kaart 31: Het Kromslootpark is verboden voor honden. Het alternatief is om over het fietspad van de Gooimeerdijk naar de Hollandse Brug te lopen.

Geschiktheid voor de hond
Het grote aantal "voor honden verboden" maakt het Pionierspad ongeschikt om met een hond te bewandelen.

Op- en aanmerkingen en aanvullingen:

naar boven
naar beginpagina

voor het laatste bijgewerkt: 2018-11-12