Besturing en bewaking

Gewijzigd: h:27-04-2017

Inhoud:

Links:


Beveiliging en besturing van de treindienst

Na de modernisering van de spoorlijn Zwolle - Emmen in 1987 vindt de besturing van de spoorlijn plaats vanuit de centrale bediening in Zwolle. Alles wordt op afstand bediend. De bedieningen van wissels en seinen vanaf de stations komt te vervallen.

De beveiliging van de treindienst en aansturing van de seinen en wissels gebeurt met relais die in relaishuizen en kasten langs de spoorlijn staan.

In 2016 stapt ProRail voor de beveiliging van Hardenberg en het wachtspoor bij Coevorden over naar PLC beveiliging. Dit zijn de eerste projecten die na een proefproject bij Santpoort Noord en Beverwijk worden uitgerold. De bedoeling is dat de PLC beveiliging landelijk steeds meer wordt toegepast. In de relaishuizen komen kasten met een PLC van de firma HIMA. Deze HIMA PLC is gecertificeerd voor het gebruik langs spoorlijnen en voldoet aan de hoogste veiligheidsstandaard SIL4 die voor spoorwegtoepassing bestaat.
Top

Bewaking elektriciteitsvoorziening

Voor de bewaking van de elektriciteitsvoorziening van de ge├źlektrificeerde trajecten heeft ProRail in Nederland 4 centrale bedrijfsvoeringssystemen (Schakel en Meld Centrum / SMC). Vanuit deze posten kunnen medewerkers stukken bovenleiding in- en uitschakelen. Tevens ontvangen ze hier meldingen over storingen in de elektriciteitsvoorziening. Daartoe zijn in de onderstations GIK-kasten (Ge├»ntegreerde Kast / GIK) geplaatst die meldingen uit het systeem verzamelen. In de GIK-kast zit RTU van de firma Landis & Gyr uit Gouda. De RTU verzorgt de communicatie tussen de baan en het bedrijfsvoeringscentrum. Na de overname van Landis & Gyr door Siemens in 2000 worden de leveringen voortgezet vanuit de Siemens vestiging in Den Haag. De GIK-kasten laat Siemens bij NMA in Zeist bouwen, waarbij Siemens zorgt voor de aanlevering van RTU. NMA gaat op in de firma Vialis, een onderdeel van de firma VolkerWessels. Inmiddels laat Siemens de kasten bouwen bij Vialis Railway Systems in Houten.

Het SMC voor bovenleiding van de spoorlijn Zwolle - Emmen staat in Zwolle. Naast Zwolle heeft ProRail ook SMC's in Utrecht, Eindhoven en Rotterdam. Oorspronkelijk is er ook een SMC in Amsterdam, maar deze wordt in 2006 samengevoegd met de SMC in Utrecht. De apparatuur voor de SMC's is ook geleverd door de firma Landis & Gyr uit Zwitserland met een Nederlandse vertegenwoordiging in Gouda. Landis & Gyr is in 2000 overgenomen door de firma Siemens. De ondersteuning vindt nu plaats vanuit de Siemens vestiging in Den Haag. In 2011 besteedt ProRail een nieuw systeem aan. De 4 SMC's worden daarbij samen gevoegd tot een centraal systeem in Utrecht. De opdracht gaat naar PSI een firma gespecialiseerd in besturingssystemen uit het Duitse Aschaffenburg.
Top