Onderweg met Struinbulletin Wandel met Struinbulletin door de natuur Op pad met Struinbulletin
  Home                  Actueel     Maasduinen                                    Limburg Overig       Lees Natuur            Contact                Reacties
    Nijmegen            Groesbeek        Mook Plasmolen   

STRUINEN RONDOM GROESBEEK
 

WANDELEN ROND 
GROESBEEK: DE GROENE PAREL

Ken je de vele natuur rondom Groesbeek? Bos, heide, moeras. Hoog op de stuwwallen of laag in de vochtige gebieden.  Wanneer kom jij?
 
  
     

Struinroute 4: Stuwwallen Groesbeek Beek 
Start: Oude Kleefsebaan 'Berg en Dal' pannenkoekenrestaurant ‘De Heksendans’
Afstand: 19 km.
Een wandeling  vanuit Berg en Dal naar Groesbeek. Daarna ga je door het Duitse Wyler naar Beek. Je wandelt zowel op de stuwwal als in de laagten ernaast.


Bestelcode STR04
 


Struinroute 12: Dwalen door Groesbeekse bos
Start: Station Mook/Molenhoek
Afstand: 23 of 13 km.
Je vertrekt vanuit Mook en gaat door landgoed Mookerheide door de bossen naar Groesbeek en Berg en Dal.. Dan weer terug naar Mook.


 Geiten begrazen de Hamert
Korte Struin 8: Groesbeeks bos
Start: Station Mook Molenhoek
Afstand: 11,5 km
Een wandeling vanuit Molenhoek door het bos naar landgoed Mokerheide, Groesbeek en door de bossen van Malden weer terug.   
struinen door bos
Korte Struin 11: Voerstreek Groesbeek
Start:  Groesbeek Zevenheuvelenweg op de parkeerplaats van de Canadese Erebegraafplaats
Afstand: 8 km
Je loopt door het gebied van het vroegere Nederrijkswald. Maar dat is al eeuwen gekapt voor de landbouw en bebouwing. Een practige beleving van het glooiende  buitengebied  van Groesbeek.


Geiten begrazen de Hamert
Korte Struin 13: Door Nederrijkwald
Start: Groesbeek bushalte Dekkerswald aan de Nijmeegse Baan of Groesbeek Zevenheuvelenweg vanaf de parkeerplaats van de Canadese erebegraafplaats.
Afstand: 7,5 km
Ken je het Duitse Reichswald: het grote bos tussen Gennep, Groesbeek, Kranenburg, Kleef en Goch? Het overblijfsel van een enorm bos sinds de 7e eeuw: het Rijkswald. Bezit van de Duitse keizer geleend door de hertogen van Gelre en Kleef. Ieder een deel: Gelders Nederrijkswald (tussen Nijmegen en rondom Groesbeek) en Kleefs Oberrijkswald (wat nu het Duitse Reichswald is). Met deze korte struin zie je stukken van dit historische Nederrijkswald. Een wandelroute voor alle seizoen. Speciaal voor bosliefhebbers.
in het nederrijkwald
Korte Struin 14: Door But in Groesbeek
Start: Groesbeek bushalte Dekkerswald Nijmeegse Baan of Groesbeek Zevenheuvelenweg
parkeerplaats Canadese erebegraafplaats.

Afstand: 7,5 km
De But is een oud gebied bij Groesbeek. Het valt onder de boswachterij Groesbeek. De But is een onderdeel van het Nederrijkswald: een oud historisch bosgebied tussen Nijmegen en rondom Groesbeek. Het Nederrijkswald vormde in de Middeleeuwen tezamen met het Oberrijkswald (het huidige Duitse Reichswald) een uitstrekt bosgebied. Dit hele bos had de naam ‘Reichswald’ (Rijkswald). Houd je van bos,  dan is dit de korte struin voor jou. Beleef de But zelf en ga terug naar verre tijden in dit historische bos.

Bestelcode KST14
Struinbulletin op Twitter:
https://twitter.com/Struinbulletin