Onderweg met Struinbulletin Wandel met Struinbulletin door de natuur Op pad met Struinbulletin
  Home                  Actueel    Maasduinen                                 Limburg Overig           Lees Natuur        Contact            Reacties
   Nijmegen            Groesbeek       Mook Plasmolen  

STRUINEN IN LIMBURG
 

WANDEL DOOR LIMBURGSE NATUUR 

Wandelen in de natuur van Nationaal Landschap Limburgse Heuvelland, Midden en Noord Limburg. Geiten begrazen de Hamert
Struinroute 18: 1000 jarig land van Klimmen
Start: Vrijthof tegenover de kerk van Klimmen.
Afstand: 17,5 of 7 km
Deze struintocht is speciaal: deze biedt meer dan natuur alleen. Je krijgt veel groene wondertjes te zien in het golvende landschap tussen Heerlen en het land van Valkenberg. Onderweg ook een portie geschiedenis. Veel plekken tonen vroegere cultuur of verwijzen naar de rijke historie van de streek. Geschiedenis is er genoeg in het meer dan 1000 jaar oude land van Klimmen. In de route-beschrijving staat extra informatie over de geschiedenis, afkomstig van Hary van Aken. Een uitzonderlijke struintocht die wacht op uw komst.

Bestelcode STR18
Korte Struin 27:  Vaals Preusbos
Start: Vaals grensovergang
Maastrichterlaan/Vaalserweg
Afstand: 13 km
Een korte struintocht met veel bos: het Preusbos dat zowel op Duits als Belgisch terrein ligt. Veel klimwerk. Je begint meteen al in Vaals met het opklimmen van de Vaalserberg aan de Duitse kant. Onderweg alleen op het drielandenpunt gelegenheid om wat te eten en te drinken. En uiteraard in Vaals zelf als je weer terug bent. In ieder geval bijna 95% wandelen door natuur, groen en buiten. Beleef de rijke natuur in en om het Akense bos, dat al 125 jaar oud is.

Struinroute 22:
Landgoed Geijsteren & Berghuijzer Bergen

Start: treinstation Venray in Oostrum op parkeerplaats aan de Stationsweg
Afstand: 16 km  
Deze route brengt je van station Venray?Oostrum naar het Jeneverbos van Geijsteren. Door het landgoed Geijsteren loop je door de bossen naar het dorpje Geijsteren. Daarna weer terug door bos en langs akkers naar het station Oostrum.

Rampspoed op kasteel Geijsteren tijdens zijn 800 jarig bestaan. Lees daarover hier:
een artikel verschenen met kerst 2017 in Weekblad Peel en Maas Venray.  Ruine kasteel Geijsteren kun je bezoeken op struinroute 22.

Bestelcode STR22

Struinbulletin op Twitter:
https://twitter.com/Struinbulletin
Bekijk de prezi-presentatie:    
Struinen door het Akens bos        
Struin Eperheide Hombourg/Sippenaeken